Schysta villkor på försök inom persontransport

Upphandlingsmyndigheten och Transport startar från och med i dag ett pilotprojekt inom persontransporter. Projektet går ut på att kunna ställa krav på schysta villkor i nivå med kollektivavtalen i upphandlingar av taxi, skolskjuts och färdtjänst.

Frågan om hur offentliga upphandlingar ska bli schystare och motverka lönedumpning och skatteflykt har diskuterats och utretts länge. Att lägsta pris inte alltid är bäst och öppnar upp för skrupelfria arbetsgivare är de flesta överens om, men hur bör regelverket se ut för att garantera att ingen ska kunna utnyttjas på oacceptabla villkor? Ska myndigheter till exempel kunna ställa krav på arbets- och lönevillkoren för de anställda?

I dag onsdag var det dags att mangla ämnet en omgång till. Skatteverket ordnade ett seminarium på tema sund konkurrens i offentlig upphandling. På plats fanns bland annat representanter för den nybildade Upphandlingsmyndigheten, riksenheten mot korruption, Brottsförebyggande rådet, Sveriges Åkerier och Transportfacket.

Ylva Mannervik, ställföreträdande generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, underströk att myndigheten är mycket positiv till att kunna ställa krav i nivå med kollektivavtalen i offentliga upphandlingar. Hur det ska gå till i praktiken är något som just nu utreds juridiskt. Men utredningar tar tid och det går faktiskt att göra saker under tiden, sa Ylva Mannervik.

– Vi vill inte tappa tid och startar därför ett pilotprojekt redan nu på området persontransporter. Det handlar om att ta fram villkor i nivå med kollektivavtal när det gäller taxi, skolskjuts och färdtjänst.

Projektet, som är ett samarbete med Transport och startar i dag, ska mynna ut i ett förslag på krav som kan ställas i upphandlingar. Kraven ska gälla både miljö och sociala villkor för de anställda. Det kan till exempel handla om arbetstagarrättigheter, sysselsättningsmöjligheter, social integration, jämställdhet och likabehandling.

Pilotprojektet bör kunna presentera ett första förslag på kravlista i mars nästa år. Då ska det också finnas konkreta tips och råd på hur uppföljningar och kontroller på att avtalet verkligen följs ska kunna genomföras. Det blir frivilligt att använda sig av kravlistan. Ylva Mannervik tror på ett stort intresse.

– Det har länge funnits ett intresse för det här, säger hon, men många har tyckt att det har varit svårt och inte vetat hur de ska göra.

Transports utredare Mattias Schulstad var också på plats på seminariet och pratade bland annat om att bara för att det finns krav på vettiga villkor i upphandlingar så innebär det inte nödvändigtvis att kraven efterföljs.

– Upphandlaren vet inte alltid själv vilka krav den ställer, säger Mattias Schulstad. Den upphandlare som till exempel ställer ett miljöuppföljningskrav kanske anlitar en konsult för att göra miljöanalysen – och har sen ingen som förstår vad konsulten har skrivit i rapporten.

– Skillnaden mellan seriösa och oseriösa företag ser ut så här, fortsätter Mattias Schulstad. Seriösa företag räknar noga på vad de ska göra enligt upphandlingskraven och sen räknar de ut vad det kostar och lägger ett anbud. Oseriösa företag skiter i det. De bara kryssar i eftersom de vet att de inte följs upp.

Det här leder till orimligt låga anbud i branschen, säger han, där seriösa företag slås ut. Kortsiktigt blir det förstås billigt för kommuner, landsting och stat. Men på längre sikt blir det en högre nota för skattebetalarna att hela tiden låta billigast vinna. Den som jobbar för en arbetsgivare som struntar i att betala in pensionspengar måste ju ändå leva på något när den dagen kommer.

– På sikt blir det samhället som får ta ansvar för den pension som aldrig kom in, säger han.

Mattias Schulstad vill se ett tydligt sanktionssystem i upphandlingarnas förfrågningsunderlag.

– Sköter de sig inte så ett, ge dem en varning. Två, belägg dem med vite. Tre, belägg dem med dubbelvite. Fyra, uteslut dem med ekonomiskt ansvar.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Infekterat i AD när sommarens sopkonflikt prövas

Renhållning. Det var beställaren, Stockholm Vatten, som höll i taktpinnen när sopgubbarna på Reno Norden skulle tvingas att medverka i den ifrågasatta nyckelinventeringen i somras. Den inventering som ledde till sopkaos, efter att närmare 50 miljöarbetare sagt upp sig på Reno Norden.

Upprop på gång inom bevakning

Bevakning. Även bevakningsbranschen har fått sin #metoo. Facebookgruppen startades i förra veckan, och än så länge har vittnesmålen om övergrepp, sexuella trakasserier och sexistiska kommentarer inte tagit fart.

sopkonflikten i Stockholm

Sopgubbarna i domstolen – vild strejk eller uppsägning?

Renhållning. Sopgubbarnas aktion på Reno Norden i somras var ingen vild strejk, utan biverkningar efter att bolaget avskedat personalen. Fel, säger företaget som hävdar att såväl aktionen som sopgubbarnas sjukskrivningar och uppsägningar var olovliga stridsåtgärder.

Kilometerskatt och transpondrar utreds av regeringen

Åkeri. Kilometerskatten fortsätter att utredas av regeringen. Transpondrar i svenska och utländska lastbilar kan bli den nya metoden att kontrollera hur mycket de körs. Ambitionen är att ett skarpt förslag om vägavgifter och transpondrar ska presenteras före nästa val.

P-bot utfärdas

P-vaktens namn ska lämnas ut

Parkeringsvakt. Parkeringsvaktens namn ska lämnas ut. En 50-årig man i Karlstad har fått rätt i domstol. Mannen har gjort överklaganden till en konst. Han har haft 286 mål hos Kammarrätten i Göteborg de senaste 15 åren.

Två sopgubbar döms för ocker och tagande av muta

Brott. Förra fredagen var det rättegång i Stockholms tingsrätt. Då nekade sopgubbarna till anklagelsen att ha tagit emot mutor från en restaurang. I dag, fredag, dömdes de båda för tagande av muta och ocker.

Tidningsbudsmöte i Ö-vik

Sista julfesten med gänget

Tidningsbud. Julmiddag eller gravöl? Tidningsbuden i Örnsköldsvik har inget jobb kvar i maj. Men efter information om coachning, avgångsbidrag och a-kassa hugger de in på sillar, jansson, prinskorv och älgbullar. Julmust förstås.

Avgasrör på lastbil

Minskade utsläpp från tunga lastbilar

Miljö. Koldioxidutsläppen från tunga lastbilar har minskat med 11 procent från 2015 till 2016, enligt intresseorganisationen Svebio.

Taxi-vd upptaxeras med över miljonen

Färdtjänst. Vd:n för Nävertorps taxi har upptaxerats med över en miljon kronor. Skattemyndigheten har fått rätt i sin bedömning av hans inkomster under 2013.

EU-parlamentet i Bryssel

Ministermöte om nya transportregler

EU. Cabotagetransporter måste vara tillfälliga. Reglerna om kombinerade transporter och cabotage behöver också samordnas så att kombitransporter med järnväg, sjöfart och lastbil inte används för att kringgå bestämmelserna. Det är Sveriges linje när transportministrarna i dag möts i Bryssel.

Grova sexuella trakasserier vid nordisk renhållarkonferens

Miljöarbetare. Två servitriser utsattes för så grova sexuella trakasserier att middagen avbröts och lokalen utrymdes. Händelsen utspelade sig vid en nordisk konferens för miljöarbetare i Tromsö i Norge 2015.

Här skapas kartan för lastbilschaufförer

Chaufförer. Det gick snabbt mellan tanke och handling. Lastbilschauffören Anders Armgren fick en idé, och satte omedelbart i gång att lägga ut rastplatser och uppställningsplatser på en Googlekarta. Tolv timmar senare har över 150 chaufförer hyllat kartan.

Utsatt kvinna

Försäkring även för våld i hemmet

Ersättning. Kvinnor som utsatts för våld i hemmet har vittnat i medierna och LO har länge bollat frågan med försäkringsbolaget Folksam. Men nu är det klart. Från årsskiftet utökas hemförsäkringen till att även gälla våld i nära relationer.

Mutbrottsanklagade sopgubbar i rätten

Brott. ”Nej”, sa den ena sopgubben. ”Absurt”, sa den andra. Under fredagen satt två före detta sopgubbar i rätten. Anklagade för att ha tagit 2 000 kronor i månaden för att hämta sopor på en restaurang i Stockholm som har sophämtningskontrakt.

Upprop mot sextrakasserier söker fler berättelser

Arbetsmiljö. Berättelserna om övergrepp, sexuella trakasserier och sexistisk jargong från transportbranscherna har inte strömmat in. Nu öppnar administratörerna för total anonymitet.