Grafik, polska chaufförernas löner.

Schysta löner het holländsk potatis

Det tog tid men till sist lyssnade det holländska företaget på fackets protester. Nu får de polska chaufförerna avtalsenliga löner – och holländska anställningskontrakt. Dyrt för kunderna? Javisst. Företaget hoppas på förståelse och respekt.

Sedan den 1 januari i år tjänar 86 polska chaufförer – som transporterar potatis för det holländska företaget AB Transport group – omkring 20 000 kronor i månaden. Med övertidsersättning hamnar lönen på 28 000 kronor. Plus semesterersättning och inbetald pension.

Det är en rejäl löneökning. Chaufförerna har jobbat länge för AB Transport group, som är den största potatistransportören i Västeuropa, för en månadslön på 7 000 kronor.

Men så startade det holländska facket Federatie nederlandse vakbeweging (FNV) en kampanj som gick ut på att uppmärksamma företaget på den sociala dumpningen och hur det utnyttjade sina chaufförer.

Polackerna gick med i facket och några kampanjer, ett par samtal med företaget och en strejk senare var de i hamn. AB Transport group la ner verksamheten i Polen, men gav chaufförerna tillsvidareanställningar med holländska kontrakt. Därmed omfattas de av samma villkor som sina kolleger i Holland.

I sommar lägger också ett tyskt transportföretag ner sin verksamhet i Polen som ett resultat av kampanjen. Även det väljer att behålla den polska personalen på tyska villkor.

Edwin Atema är den som ligger bakom kampanjen på FNV. Han hoppas att framgångarna i Holland kan inspirera andra fack i Europa.

– Det går uppenbarligen att
bekämpa social dumpning, säger han.

Vad kan andra lära sig av er?

– Tänk stort, börja litet. Välj noga vem du ska bita, och var beredd på att bita fast tills du fått vad du vill. Och samarbeta. Vi har haft ett mycket bra samarbete med det polska facket.

Till den holländska kvällstidningen NRC Handelsblad säger Adriaan Vis, som är chef på AB Transport group, att det här kostar företaget mycket pengar och att det bara är möjligt om kunderna är beredda att betala mer.

– Vi säger till dem att ”vi vill följa lagar och regler, och det vill naturligtvis ni också” och så bekräftar de det, säger han till tidningen. Men vi har också förlorat några kunder på det här.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elektroniska staket mot terror på väg – men dröjer

Åkeri. Geofencing? Som ett vapen mot terrorister i lastbilar har metoden blivit allt mer aktuell. Tester är på gång. En statlig utredning ska snart presenteras. Men vad innebär egentligen elektroniska staket, även kallade geofencing?

Åkerier förlorar uppdrag efter momsbeslut

Åkeri. Skatteverket kräver tre åkerier i Skaratrakten på flera miljoner kronor i moms och skattetillägg. Enligt beslutet har de köpt diesel från Östeuropa, och då medverkat till bedrägeri som syftade till att undkomma momsen. Logistikkoncernen XR har avbrutit allt samarbete med de tre åkerierna.

Transport går vidare efter enkät om övergrepp

Sexuella trakasserier. Nu vet Transports förbundsstyrelse att sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp förekommer inom förbundet. Alla som är anställda eller har ett fackligt uppdrag ska inom kort få ett tydligt besked om vem de ska vända sig till om de råkar illa ut.

Transport med i världskampanj mot kvinnovåld

Internationellt. Världsfacket kräver stopp för våld och trakasserier mot kvinnor i arbetslivet. Under 23 dagar pågår kampanjen som ska få FN att skriva in detta i en ny konvention.

Elva transportare på kurs.

”Hej! Det är väl en bra början”

Facket. Här ska det tränas på att ringa. Elva transportare ägnar onsdagen åt en introduktion i att ringa medlemmar. Före valet ska minst hälften – eller helst alla 59 000 – av fackets medlemmar få en signal från Transport.

Ändrade arbetsmiljöregler oroar LO-facken

Arbetsmiljö. Trots hård kritik från LO drar Arbetsmiljöverket i gång en stor översyn av arbetsmiljöreglerna. Dagens 72 föreskrifter som styr allt från asbestsanering på byggen till skärmaskiner i storkök ska bantas till 17.

Flygplatskontrollanter tränar närstrid i ryska uniformer

Bevakning. De jobbar i säkerhetskontrollen på Arlanda. På fritiden ägnar de sig åt att träna närstrid och hantera vapen. Nyheten om säkerhetsvakterna som också klär sig i ryska uniformer under sina klubbmöten slog ner som en bomb hos arbetsgivaren Nokas i morse.

Taxi-vd lämnar chefsjobbet

Taxi. Chefen för Sverigetaxi i Stockholm lämnar vd-jobbet. Det första den nya koncernchefen gör är att tillsätta en tillfällig vd. Den förra blir rådgivare i koncernledningen.

Flyttfirma kräver miljoner i skadestånd av staten

Flyttbranschen. En flyttfirma i Stockholm kräver skadestånd från staten. Bolaget vill ha ersättning för förlorade uppdrag och intäkter efter tidigare anklagelser om brott mot konkurrenslagen.

Genmäle från Texab

Lagerarbete. Transportarbetaren har publicerat flera artiklar om flytt- och bemanningsföretaget Texab, som bland annat har uppdrag för Postnord. Texabs vd Torbjörn Ulf har begärt ett genmäle efter den centrala förhandling som hölls mellan Texab och Transport i går, tisdagen den 6 februari.

”Då blir det provanställning på livstid”

Politik. Ett generalangrepp mot den svenska modellen, recenserar Markus Pettersson Moderaternas tankar kring turordningsreglerna för den som är anställd. Han är facklig-politisk sekreterare hos Socialdemokraterna.