Protestaktion för bättre villkor i taxibranschen. Allonias Sebhatu.
Close
I två och ett halvt år har Allonias Sebhatu slagits för bättre villkor i taxibranschen. Omkring 100 förare deltog i dagens protestaktion.
Close

Missnöjda taxiförare protesterade högljutt

I dag, torsdag, körde omkring 100 missnöjda taxichaufförer tutande i konvoj genom Stockholm. De kräver bättre villkor, framför allt vid färdtjänstkörningar. – Efter den senaste upphandlingen har förarna förlorat uppåt 3 000 kronor i månaden. Vi kräver kollektivavtal! dundrade förarnas talesman, Allonias Sebhatu.

Klockan tio i morse samlades chaufförerna utanför Taxi 020:s kontor i Sundbyberg.

Bolaget blev en vinnare i den senaste kommunala upphandlingen genom att dumpa det redan låga priset med ytterligare tio procent. Eftersom förarna kör på så kallad procentlön, det vill säga rakt ackord på inkörda pengar, innebär det nya färdtjänstavtalet en kraftig lönesänkning.

Allonias Sebhatu fick sparken från Taxi 020:s systerföretag, Taxi Kurir, hösten 2013. Han hade då försökt organisera chaufförerna. Han kör numera färdtjänstbuss för ett annat bolag, men har fortsatt kampen för bättre villkor i branschen.

Flera LO-förbund har utsett denna torsdag, den 17 mars, till kollektivavtalets dag. Allonias Sebhatu valde att kalla taxichaufförer till en egen protestaktion. Målet var att köra i konvoj med taxibilar till landstingshuset i centrala Stockholm och sedan vidare till Taxi Kurirs och Taxi 020:s huvudkontor på Sveavägen. Båda bolagen ingår i taxikoncernen Cabonline, som tidigare hette Fågelviksgruppen.

Allonias Sebhatu var mer än nöjd när karavanen rullade igång:

– Jag hade hoppats på 50–60 bilar, men det är närmare 100! Det är fantastiskt. Fler och fler förare organiserar sig. Politikerna måste vakna nu.

Taxiförarna, som tutade friskt på vägen in mot Stockholm, väckte stor uppmärksamhet. Vid landstingshuset blev det trafikkaos och irriterad stämning när polisen försökte förmå förarna att parkera efter regelboken.

Allonias Sebhatu höll ett improviserat tal och försökte locka ut ansvariga politiker ur landstingshuset. Det misslyckades.

Ett tiotal journalister fanns på plats och intervjuade förare som gav en samstämmig bild av branschen. Det är mycket vanligt att chaufförerna jobbar sex dagar i veckan, 12–13 timmar per pass.

– Det blir arbetsveckor på nästan 80 timmar. Det är slaveri, sa en förare.

I en intervju för Aftonbladet tillbakavisade Taxi 020:s vd, Claes Löfvenberg, uppgifterna.

– Jag vet inte alls vad man menar med att man tjänar för lite. De har en normal lön på 20 000-25 000 kronor, hävdade Löfvenberg som undvek att nämna hur många timmar som krävs för att få ihop den summan.

Taxi-vd:n anförde också att det är ”jättefå” av Stockholms 6 900 taxichaufförer som deltagit i demonstrationen.

– Nästan alla taxiförare har invandrarbakgrund och de är rädda att förlora jobbet om de bråkar. Men många väljer nu att gå med i taxiklubben och i Transport, säger Allonias Sebhatu.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.