Protestaktion för bättre villkor i taxibranschen. Allonias Sebhatu.
Close
I två och ett halvt år har Allonias Sebhatu slagits för bättre villkor i taxibranschen. Omkring 100 förare deltog i dagens protestaktion.
Close

Missnöjda taxiförare protesterade högljutt

I dag, torsdag, körde omkring 100 missnöjda taxichaufförer tutande i konvoj genom Stockholm. De kräver bättre villkor, framför allt vid färdtjänstkörningar. – Efter den senaste upphandlingen har förarna förlorat uppåt 3 000 kronor i månaden. Vi kräver kollektivavtal! dundrade förarnas talesman, Allonias Sebhatu.

Klockan tio i morse samlades chaufförerna utanför Taxi 020:s kontor i Sundbyberg.

Bolaget blev en vinnare i den senaste kommunala upphandlingen genom att dumpa det redan låga priset med ytterligare tio procent. Eftersom förarna kör på så kallad procentlön, det vill säga rakt ackord på inkörda pengar, innebär det nya färdtjänstavtalet en kraftig lönesänkning.

Allonias Sebhatu fick sparken från Taxi 020:s systerföretag, Taxi Kurir, hösten 2013. Han hade då försökt organisera chaufförerna. Han kör numera färdtjänstbuss för ett annat bolag, men har fortsatt kampen för bättre villkor i branschen.

Flera LO-förbund har utsett denna torsdag, den 17 mars, till kollektivavtalets dag. Allonias Sebhatu valde att kalla taxichaufförer till en egen protestaktion. Målet var att köra i konvoj med taxibilar till landstingshuset i centrala Stockholm och sedan vidare till Taxi Kurirs och Taxi 020:s huvudkontor på Sveavägen. Båda bolagen ingår i taxikoncernen Cabonline, som tidigare hette Fågelviksgruppen.

Allonias Sebhatu var mer än nöjd när karavanen rullade igång:

– Jag hade hoppats på 50–60 bilar, men det är närmare 100! Det är fantastiskt. Fler och fler förare organiserar sig. Politikerna måste vakna nu.

Taxiförarna, som tutade friskt på vägen in mot Stockholm, väckte stor uppmärksamhet. Vid landstingshuset blev det trafikkaos och irriterad stämning när polisen försökte förmå förarna att parkera efter regelboken.

Allonias Sebhatu höll ett improviserat tal och försökte locka ut ansvariga politiker ur landstingshuset. Det misslyckades.

Ett tiotal journalister fanns på plats och intervjuade förare som gav en samstämmig bild av branschen. Det är mycket vanligt att chaufförerna jobbar sex dagar i veckan, 12–13 timmar per pass.

– Det blir arbetsveckor på nästan 80 timmar. Det är slaveri, sa en förare.

I en intervju för Aftonbladet tillbakavisade Taxi 020:s vd, Claes Löfvenberg, uppgifterna.

– Jag vet inte alls vad man menar med att man tjänar för lite. De har en normal lön på 20 000-25 000 kronor, hävdade Löfvenberg som undvek att nämna hur många timmar som krävs för att få ihop den summan.

Taxi-vd:n anförde också att det är ”jättefå” av Stockholms 6 900 taxichaufförer som deltagit i demonstrationen.

– Nästan alla taxiförare har invandrarbakgrund och de är rädda att förlora jobbet om de bråkar. Men många väljer nu att gå med i taxiklubben och i Transport, säger Allonias Sebhatu.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen fred i sikte i hamnkonflikten

Hamn. Nej, sa Hamnarbetarförbundet. Ja, sa arbetsgivarna i Sveriges Hamnar. De statliga medlarna har inte gått ut med besked om ifall de fortsätter att försöka ena de båda parterna i hamnkonflikten.

Stockholm vill ha ordningsvakter i Rinkeby

Bevakning. I februari ansökte Stockholms stad om att få sätta ut patrullerande ordningsvakter i Rinkeby och Husby. Två områden som klassas som särskilt utsatta av polisen.

Fria studier föreslås på företag i kris

Politik. Utbildning för arbetarna när företaget är i tillfällig kris? I dag kom utredaren Anders Ferbe med sitt förslag om studier under korttidsarbete.

Nytt medlarbud i hamnkonflikten

Hamn. På onsdag räknar de statliga medlarna med besked från Hamnarbetarförbundet och arbetsgivarna. Parterna har fått ett nytt medlingsförslag att ta ställning till. Deras första reaktioner pekar åt rakt motsatt håll.

Konkurs kan dröja i Ringduve taxi

Taxi. Turerna kring Ringduve taxi fortsätter. Bolagets konsult, Torbjörn Olsson, uppgav tidigare att han hoppat av som förhandlare. Nu har de över 100 anställda, som står utan lön, fått ett nytt e-brev där han hävdar att en konkurs kan ligga månader bort.

Ny strejklag inom ett halvår

Strejkrätt. Inskränkningen av strejkrätten skyndas på. Det slutliga regeringsförslaget ska presenteras i maj och lagen kan börja gälla från och med den 1 augusti.

Nya EU-regler för busstrafiken på gång

Buss. Risk för dumpade villkor för bussförare, kommenterar Socialdemokraterna dagens beslut i EU-parlamentet. Det nya bussdirektivet ska vandra genom fler instanser innan ändrade regler kan införas i unionen.

Säkerhetsbrister bakom hamnarbetares död

Hamn. Hamnarbetaren som dog av syrebrist saknade rätt utbildning och hade aldrig lossat kol förut. Information från fartyget om riskerna hade inte förts vidare till hamnarbetarna. Oxelösunds hamn har dock rättat till säkerhetsbristerna, skriver haverikommissionen i sin rapport.

Stort behov av bevakningspersonal

Bevakning. Säkerhetsföretagens medlemsföretag vill anställa 5 300 personer de kommande tre åren, visar en undersökning.

Eliten drar ifrån i löneligan

Löner. Är du lastbilschaufför? I så fall tjänar de 200 personer som tillhör den svenska makteliten 22 gånger mer än du gör. LO har gjort sin årliga genomgång av klyftan mellan dem som tjänar mest och de vanliga löntagarna.

Så räknas arbetstiden för blixtar i hamnen

Hamn. Hur räknas visstidsjobb i hamnen när personal ska sägas upp? Arbetsdomstolen har i dag, onsdag, avgjort två fall när Logent sa upp anställda i Göteborgs hamn. En av hamnarbetarna får skadestånd för brott mot turordningsreglerna. I det andra fallet hade arbetsgivaren räknat rätt.

Skånetrafiken försvarar sen brytning med Ringduve taxi

Taxi. Skånetrafiken är klar med direktupphandlingen, efter att Ringduve taxi sparkats ut. Samtidigt jobbar Transport intensivt med att sammanställa lönekravet för chaufförerna som blivit blåsta. – Vi företräder bara medlemmar i facket. För de 22 förarna är fordran uppe i 400 000 kronor, netto, säger Lone Olsson, ombudsman på Malmöavdelningen.

Ny hamnstrejk utlöst i Halmstad

Hamn. Klockan sex på onsdagsmorgonen gick Hamnarbetarförbundets medlemmar i Halmstad ut i en ny punktstrejk. Arbetsgivarna svarar med lockout resten av dagen. – Vi vill ju ha ett eget avtal, men det känns inte som om arbetsgivarna är beredda att vika sig, sa hamnarbetaren Robert Jönsson.

Man i permobil vid taxikön på Centralstationen i Stockholm.

Nio av tio nöjda med färdtjänsten

Taxi. Hur funkar färdtjänst och sjukresor? Resenärerna ger både beställningen, framkörningen och själva resan ett ganska bra betyg. I genomsnitt är nio av tio i stort sett nöjda med sin senaste resa.