…men i Gävle hamn är det inget stort problem

Ungefär fem miljoner ton gods passerar Gävle containerterminal varje år. Ändå är snedlastade containrar sällan något problem här. Det finns några förklaringar till det.

Torsdag förmiddag på Gävle containerterminal. Lastbilschauffören Hans-Erik Karlsson väntar på en container med 21 ton kaffe som han strax ska köra till Gevalia. Kaffe är tacksamt, säger han. Det är inget som kan hamna snett där.

– Det ligger alltid proppfullt. När jag kör kaffe behöver jag inte bry mig. Då är det värre för dem som kör godsbilar. Där kan det ligga sex ton på ena sidan och kartong på andra. Det kan du inte reglera genom att spänna fjädringen lite extra. Det händer då och då att jag ser dem ute på vägarna. De går så här snett. Det sliter på bilen.

Men de bilarna kommer inte från Gävle containerterminal. Väldigt snedlastade containrar hör inte till vanligheterna här. En förklaring är att endast 20 procent av det som passerar är importvaror och en stor del består av kaffe – som alltid är hårt packat, väger lika mycket och inte löper någon risk att hamna fel.

80 procent är alltså exportvaror, och sådant som packats i Sverige är för det mesta bra. Ett par gånger om året händer det att lasten ligger snett, men det är enkelt åtgärdat. På området finns en stuff där det snabbt rättas till.

Kranföraren Kent Flocke märker nästan alltid av en viss snedlastning i containrarna. Det är näst intill omöjligt att fördela lasten exakt jämnt. Men ett par ton hit eller dit är inga problem, säger han. Det går att parera med kranen. Är lasten tillräckligt sned får man parera ytterligare genom att lasta snett på båten för att få ett jämnt slutresultat.

– Visst har det förekommit att jag behövt ställa en container åt sidan men det är väldigt sällsynt, säger han.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

APM Terminals, containerhamnen i Göteborg

Hamnstriden i Göteborg synas i Uppdrag granskning

Hamn. Striden mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals rullar vidare. I kväll behandlas konflikten i tv-programmet Uppdrag granskning. Transportarbetaren kan nu avslöja hur medlarna såg på sitt uppdrag när de kastade in handduken efter sju månaders medlingsförsök.

Tufft väglag för tidningsbud och yrkeschaufförer

Distribution. Kraftig vind och snödrev ställde till det för tidningsbuden i Norrland i natt. – Det är många som inte kunnat köra ut med tidningarna över huvud taget, säger Karin Näslund på Tidningstjänst i Örnsköldsvik.

Hamnarbetarförbundet i flera rättegångar

Hamn. Fyra rättsprocesser pågår mellan Hamnarbetarförbundet och olika motparter som alla har koppling till Göteborgs containerhamn. Förra året gjorde terminalen sitt svagaste resultat någonsin.

Gästarbetare på Postnords lager: ”Vi utnyttjas som daglönare”

Lager. I Göteborg har Postnord valt ut de mest slitsamma lagerjobben och lagt ut på entreprenad. Uppdraget gick till Texab, ett bolag som satt i system att ta in egna migrantarbetare från Balkan och Mellanöstern. Arbetarna utnyttjas ofta som daglönare, trots att Texab utlovat heltidsanställningar i ansökningarna till Migrationsverket.

Ny myndighet jobbar för jämställdhet

Jämställdhet. Uppdraget är att analysera, samla kunskap och sprida den. Temat och målet är jämställdhet. Sverige fick en ny myndighet vid årsskiftet.

Svenska inspektörer räddar löner åt sjömän

Hamn. 230 utländska fartyg kollades i de svenska hamnarna under förra året. Sjömän från olika delar av världen fick tillsammans över 850 000 kronor i retroaktiv lön. Så ser de svenska ITF-inspektörernas facit ut för 2017.

Plogbil i snöväder

Chaufförer saknar plogning och saltning

Vägtrafik. E4:an norr om Hudiksvall stängdes av under natten och morgontimmarna. Tre lastbilar och flera personbilar var inblandade i olyckan som stoppade all trafik. I Sundsvall kommer bussarna inte fram på grund av ishalka. På Bergsjövägen vid Hudiksvall har flera olyckor inträffat de senaste dagarna.

Lastbilsförare toppar dödsstatistiken

Åkeri. Tio lastbilschaufförer fick sätta livet till i jobbet 2017. Återigen toppar förarna den dystra statistiken över personer som dör i arbetet. Ingen annan yrkesgrupp hade så många dödsfall förra året.

Fartyg i Karlshamn

Karlshamns hamn tvingas ta tag i arbetsmiljöarbetet

Hamn. Truckförare har kört utan fullständiga tillstånd. Detta kostar Karlshamns hamn 36 400 kronor. Och om flera brister i arbetsmiljöarbetet inte har åtgärdats till den sista februari hotar 100 000 kronor i viten.

S-minister beredd att inskränka strejkrätten

Hamn. Arbetsmarknadsministern är beredd att inskränka rätten att strejka. Ylva Johansson (S) avslöjar sin slutsats fem månader innan den statliga utredningen om fackens rätt att ta till konflikt ska vara klar.

Facklig mobilisering för Irans aktiva

Internationellt. Elva fack i Europa har skrivit på för att en facklig fånge ska släppas fri i Iran. Det är första gången så många har mobiliserats konstaterar Saied Tagavi, själv aktiv i Transport och projektledare i den fackliga plattformen för självständiga fackförbund i Iran.