Skaraslättens transport kör avfall till Renova, från Göteborgs hamn.
Close
Skaraslättens transport kör avfall till Renova, från Göteborgs hamn.
Close

Lågbetalda östförare kör avfall till kommunala Renova

Lågbetalda chaufförer från Rumänien och Slovakien kör dagligen stora mängder importerat avfall från Göteborgs hamn till kommunala bolaget Renova, där soporna förbränns. Transporterna utförs av Skaraslättens transport. Förarna finns hos inhyrda åkare, bolag som vägrar teckna kollektivavtal med Transport.

– Vi har noterat att det är utländska chaufförer som levererar avfallet till vår mottagning. Men jag känner inte till deras villkor. Det är vår engelska kund som handlat upp transporterna. Vi är inte ansvariga, säger Peter Ericsson, försäljningschef på Renova.

Renova är ett helägt kommunalt bolag med 800 anställda och en omsättning på över en miljard kronor. I verksamheten ingår ett stort värmekraftverk som eldas med avfall. Bland annat från England.

När Transportarbetaren kommer till Renovas anläggning står ett 20-tal trailrar uppställda på parkeringen. Alla har bakdörrarna öppna för att ventilera ut soplukten.

En strid ström av dragbilar kommer för att hämta eller lämna trailrar – som alla är skyltade med Skaraslättens transport. Det är ett företag som för några år sedan figurerade i en omfattande ekobrottshärva. I dag har bolaget nya företrädare.

Dragbilarna som rullar in är vita. Några är märkta med Skaraslättens namn, andra har en diskret logga – TD Åkeri.

En av chaufförerna berättar att kommer från Rumänien. På en rak fråga säger han svävande att han är anställd av Skaraslättens transport.

– Jag kör sopor från hamnen och hit, men det är dåliga villkor och jag tänker byta jobb. Det luktar skit. Vi borde tjäna minst 25 000 kronor i månaden i Sverige, men vi får bara ut totalt 18 000 kronor. Då ingår allt, även traktamente.

På Renovas parkering finns också en rad personbilar med rumänska, slovakiska eller polska registreringsskyltar. Vid en av dem står en ung kille. När jag frågar om anställningen plockar han fram en jacka där det står TD Åkeri på ryggen.

TD Åkeri ligger i Rydboholm och har 19 dragbilar, enligt bilregistret. En anhörig till ägarfamiljen har en egen enskild firma, Dzexson Transport, med ytterligare åtta bilar.

Transport har gjort en framstöt och begärt kollektivavtal med TD Åkeri. Företaget har avvisat kravet.

TD Åkeri och Dzexson Transport har det senaste kvartalet tillsammans betalat arbetsgivaravgifter på cirka 47 000 kronor per månad. Det motsvarar knappt sex chaufförer, om de får avtalsenlig lön för heltidjobb.

Samuel Ask är numera vd på Skaraslättens transport. Han var anställd i bolaget när den tidigare huvudmannen, David Stridh, dömdes till fyra års fängelse för grov ekonomisk brottslighet.

Ask bekräftar hans företag utför avfallstransporter från Göteborgs hamn till Renova.

Var är chaufförerna anställda?

– Vi anlitar olika underentreprenörer?

Vilka då?

– Vi anlitar två, tre stycken.

Hur ser du på att förare som kör för Skaraslätten har 18 000 kronor i lön och traktamente, mindre än hälften av avtalsenlig lön?

– Du får skicka ett mejl med dina frågor, jag är upptagen.

Kan du svara på den sista frågan?

– Du får lägga ett mejl, jag har tre samtal som väntar.

Vilket ansvar har då det helägda kommunala bolaget Renova för att chaufförerna som kör deras avfall har anständiga löner?

Försäljningschef Peter Ericsson säger:

– Vi är mycket nöjda med det arbete som Skaraslättens transport utför. Det är klart att vi har ett visst ansvar för att transporterna sker på ett korrekt sätt. Men vi är inte involverade upphandlingen. Du får kolla med kunden eller möjligen rederiet.

Abbas Zarinpour är socialdemokratisk politiker och sitter i Renovas bolagsstyrelse, som förste vice ordförande. När Transportarbetaren berättar om avfallstransporterna från hamnen säger han:

– Min inställning är att alla som jobbar i Sverige ska ha svensk lön! Det är inte acceptabelt om företag konkurrerar genom underbud. Är det sant det du berättar är det allvarligt och jag ska undersöka vad som kan göras.

– Och självklart har Renova ett långtgående ansvar, även om det är någon annan som upphandlat tjänsten. Avfallet ska till oss och vi har ansvar i alla led för att arbetet blir utfört på ett korrekt sätt.

Transportarbetaren har sökt ansvariga på TD Åkeri, utan framgång.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.