Kommunal sa nej till LO:s samordning

Elva av LO:s 14 fackförbund ställde sig bakom förslaget till samordning i avtalsrörelsen. Transport var ett av dem. De tre förbund som sa nej var Kommunal, If Metall och GS-facket Det uppger källor för Transportarbetaren.

– I nuläget vill jag inte kommentera uppgifterna. Men det stämmer att vi ställde oss bakom förslaget, fast vi inte var odelat positiva, säger Transports ordförande Lars Lindgren.

På onsdagsmorgonen stod det klart att LO-ledningen misslyckats med att ena fackförbunden inför lönerörelsen som omfattar totalt 3,3 miljoner löntagare.

Enligt vad Transportarbetaren erfar fick LO:s styrelse ta ställning till ett förslag till samordning som innehöll en specifik satsning på Kommunals 150 000 undersköterskor. Det är ett ultimativt krav som Kommunal tidigt ställde – om förbundet skulle acceptera en samordning.

Men. Förslaget innehöll dessutom en låglönesatsning som skulle träffa alla låglönegrupper – oavsett kön eller yrkesområde.

Den konstruktionen var den samma som i avtalsrörelsen 2013. Alla som tjänade under 25 000 kronor skulle då få ett fast lönepåslag i kronor. Alla därutöver fick nöja sig med lönepåslag i procent.

Konsekvensen av en sådan modell blir att ju lägre lön medlemmen har, desto större blir löneökningen i procent. Det bidrar till att utjämna löneskillnaderna – något som LO lagt fast som ett långsiktigt mål.

IF Metall ställde sig bakom prioriteringen av Kommunals undersköterskor, men sa nej till låglönesatsningen. GS-facket, en sammanslagning av grafikerna och skogs- och trä, sa också nej till samordningsförslaget.

Flera källor är i dag mycket kritiska mot att även Kommunal avfärdade samordningen, med hänvisning till den breda låglönesatsningen. Enligt uppgift ansåg Kommunals företrädare att brytpunkten, 25 000 kronor, var för hög.

I praktiken innebär det att Kommunal inte backar upp andra låglönegrupper med många kvinnor, menar kritikerna.

Transports ordförande Lars Lindgren beklagar att samordningen havererat. Men han ser också nya möjligheter för förbundet:

– Vi har fått en helt ny situation. Transport är ett starkt förbund och det här öppnar för lösningar som kan gynna våra medlemmar. Tidigare har vi varit bakbundna av ”märket”.

– Delar av industrin har det kärvt just nu, andra branscher går betydligt bättre. Nu kan vi se mer till våra olika branscher och vilka förutsättningar som finns där. Samtidigt vill vi ha fortsatta reallöneförbättringar. Då kan man inte agera på ett ansvarslöst sätt som pressar upp inflationen.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

APM Terminals, containerhamnen i Göteborg

Hamnstriden i Göteborg synas i Uppdrag granskning

Hamn. Striden mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals rullar vidare. I kväll behandlas konflikten i tv-programmet Uppdrag granskning. Transportarbetaren kan nu avslöja hur medlarna såg på sitt uppdrag när de kastade in handduken efter sju månaders medlingsförsök.

Tufft väglag för tidningsbud och yrkeschaufförer

Distribution. Kraftig vind och snödrev ställde till det för tidningsbuden i Norrland i natt. – Det är många som inte kunnat köra ut med tidningarna över huvud taget, säger Karin Näslund på Tidningstjänst i Örnsköldsvik.

Hamnarbetarförbundet i flera rättegångar

Hamn. Fyra rättsprocesser pågår mellan Hamnarbetarförbundet och olika motparter som alla har koppling till Göteborgs containerhamn. Förra året gjorde terminalen sitt svagaste resultat någonsin.

Gästarbetare på Postnords lager: ”Vi utnyttjas som daglönare”

Lager. I Göteborg har Postnord valt ut de mest slitsamma lagerjobben och lagt ut på entreprenad. Uppdraget gick till Texab, ett bolag som satt i system att ta in egna migrantarbetare från Balkan och Mellanöstern. Arbetarna utnyttjas ofta som daglönare, trots att Texab utlovat heltidsanställningar i ansökningarna till Migrationsverket.

Ny myndighet jobbar för jämställdhet

Jämställdhet. Uppdraget är att analysera, samla kunskap och sprida den. Temat och målet är jämställdhet. Sverige fick en ny myndighet vid årsskiftet.

Svenska inspektörer räddar löner åt sjömän

Hamn. 230 utländska fartyg kollades i de svenska hamnarna under förra året. Sjömän från olika delar av världen fick tillsammans över 850 000 kronor i retroaktiv lön. Så ser de svenska ITF-inspektörernas facit ut för 2017.

Plogbil i snöväder

Chaufförer saknar plogning och saltning

Vägtrafik. E4:an norr om Hudiksvall stängdes av under natten och morgontimmarna. Tre lastbilar och flera personbilar var inblandade i olyckan som stoppade all trafik. I Sundsvall kommer bussarna inte fram på grund av ishalka. På Bergsjövägen vid Hudiksvall har flera olyckor inträffat de senaste dagarna.

Lastbilsförare toppar dödsstatistiken

Åkeri. Tio lastbilschaufförer fick sätta livet till i jobbet 2017. Återigen toppar förarna den dystra statistiken över personer som dör i arbetet. Ingen annan yrkesgrupp hade så många dödsfall förra året.

Fartyg i Karlshamn

Karlshamns hamn tvingas ta tag i arbetsmiljöarbetet

Hamn. Truckförare har kört utan fullständiga tillstånd. Detta kostar Karlshamns hamn 36 400 kronor. Och om flera brister i arbetsmiljöarbetet inte har åtgärdats till den sista februari hotar 100 000 kronor i viten.

S-minister beredd att inskränka strejkrätten

Hamn. Arbetsmarknadsministern är beredd att inskränka rätten att strejka. Ylva Johansson (S) avslöjar sin slutsats fem månader innan den statliga utredningen om fackens rätt att ta till konflikt ska vara klar.

Facklig mobilisering för Irans aktiva

Internationellt. Elva fack i Europa har skrivit på för att en facklig fånge ska släppas fri i Iran. Det är första gången så många har mobiliserats konstaterar Saied Tagavi, själv aktiv i Transport och projektledare i den fackliga plattformen för självständiga fackförbund i Iran.