”Keolis dumpar färdtjänstlönerna”

– Lönedumpning, hävdar Transports avdelning i Värmland. – Vi följer kollektivavtalet, kontrar Keolis. Meningarna går i sär när trafikjätten Keolis ska rekrytera 150 förare för att ta över färdtjänst- och sjuktransporterna i Värmland.

Transports lokalombudsman Örjan Jakobsson på avdelning 6 i Karlstad är upprörd. Efter ett möte med ansvariga på Keolis står det klart att företaget inte tänker hålla sig till kollektivavtalet, förklarar han.

För de enskilda chaufförerna, som nu står inför valet att söka sig till Keolis eller till en annan arbetsgivare, handlar det om lönesänkningar på mellan 3 000 och 7000 kronor, uppger Örjan Jakobsson.

I dag tjänar majoriteten 24 900 kronor i månaden, men vissa ända upp till 29 000 kronor.

– Det handlar om ren och skär lönedumpning! Det är jävligt oansvarigt av Keolis att först vinna en upphandling och sedan gå in med löner som ligger under taxiföraravtalets lägsta nivå. Men det kan ju inte vara chaufförerna som ska finansiera företagets dåliga avtal.

Keolis är en internationell kollektivtrafikkoncern och enligt uppgifter på hemsidan en av Europas största entreprenörer inom kollektivtrafik i Europa. Vid Värmlandstrafiks senaste upphandling kammade Keolis Sverige hem uppdraget att köra färdtjänst och sjukresor i hela Värmlands län, med undantag för färdtjänsten i Karlstads kommun.

Resultatet blev att ett antal lokala taxiföretag fick säga upp 60-70 chaufförer, främst inom Rudskoga taxi. Keolis tar över den 1 juli i år.

Färdtjänstföraren Arne Halvarsson har varit på ett av de fackliga möten, som Transport kallat till efter många ilskna samtal till avdelningen från uppsagda och oroliga chaufförer. Han suckar tungt:

– Man vet inte vad som är sant och vad som är falskt. Det är en djungel av arbetsgivare och fack. Vem ska man ska lyssna på och lita på?

– Det är konstigt att Keolis uttalar sig i Radio värmland och inte kan svara på vad vi får i månadslön om vi anställs där. Han vill bara prata om timlön, men månadslönen borde han ju kunna räkna ut. Är han så dålig i matematik, undrar Arne Halvarsson.

Transports ombudsman ger kalla handen till Keolis uppgifter om att timlönen ska ligga mellan 109 och 125 kronor:

– Timlöner finns inte i taxiföraravtalet. Grunden är veckolön och betalda kilometer per påslag. Det ska betalas ut varje gång du tar en kund. Till det kommer ob-tillägg.

Keolis har även presenterat en lönetrappa från noll till åtta års anställning.

– Högsta steget är 22 170 kronor. Där kommer ingen av de nya chaufförerna att hamna för ingen av dem har arbetat inom Keolis tidigare. Det ligger dessutom 45 kronor under lägsta nivån i taxiföraravtalet. 45 kronor kan tyckas lite, men det är ändå pengar, säger Örjan Jakobsson.

Han tillägger:

– Företaget har tillverkat en egen variant av den kollektiva överenskommelsen mellan arbetsgivare och fack. De tolkar avtalet som fan tolkar Bibeln.

10 februari har Keolis kallat till informationsmöte och då kommer chauffören Arne Halvarsson vara på plats.

– Värmlandstrafikens vd Arne Bull säger att det inte kommer att bli några problem, men han bryr sig inte alls om hur vi förare har det. Allt han tänker på är att få transporterna till ett bra pris.

Kent Thunberg ansvarar för uppstarten av servicetransporterna i Värmland och hävdar bestämt att Keolis kommer att följa kollektivavtalet.

En chaufför vill veta vad ni erbjuder för månadslön?

– Det är fel begrepp. Vi har inte månadslön vi har timlön.

Kommer ni att räkna om timlönen till månadslön på förarmötet?

– Nej, det får chaufförerna räkna ut själva.

Keolis känner inte till vad chaufförerna tjänat innan och är inte beredda att erbjuda dem motsvarande lön, förklarar Kent Thunberg.

Transport säger att timlön inte finns i avtalet och att Keolis dumpar löner. Ljuger facket?

– Jag kan inte förklara Transport uttalanden. Vi har de här lönerna inom koncernen på andra orter och kommer att göra på samma sätt i Värmland.

Prispressen är hård inom färdtjänst- och sjuktransporter i dag. Kan ni få lönsamhet på er verksamhet?

– I dag har vi lönsamhet, svarar Kent Thunberg.

Lars Bull är Värmlandstrafiks vd. Han uppfattar Transports kritik som ett utspel i löneförhandlingar. Att media hakar på är inget nytt, anser Bull. Han tillbakavisar också kritik om att bolaget enbart styrs av lägsta pris vid upphandlingar.

Frågan om Värmlandstrafik ställer krav på kollektivavtal för förarna besvarar Bull:

– Vi kräver att våra leverantörer följer praxis på arbetsmarknaden och följer lagar och avtal. Däremot ger vi oss inte in i arbetsgivarrollen. Fack och arbetsgivare får sköta löneförhandlingarna.

Först om Transport lägger fram konkreta bevis för att Keolis bryter mot kollektivavtalet kan Värmlandtrafik agera, förklarar Lars Bull.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dom i sopkonflikten faller den 7 februari

Miljöarbete. – Sopgubbarna spelade ett högt spel för att få omkull Reno Norden. – Fel! Reno Nordens syfte var att överrumpla och knäcka arbetstagarnas motstånd mot nyckelinventeringen.

Fusk med taxileg kostar 4 000

Taxi. 4 000 kronor är priset för facit i teoriproven för taxiförare och taxiåkare. I Värmland avslöjas fusk med både taxilegitimation och taxitrafiktillstånd.

Transport kritiserar nya pensionsuppgörelsen

Pensioner. Svenska löntagare måste jobba längre. Möjligheten att ta ut allmän pension höjs etappvis från dagens 61 år till 64. Rätten att jobba vidare utökas samtidigt från 67 till 69 år.

Infekterat i AD när sommarens sopkonflikt prövas

Renhållning. Det var beställaren, Stockholm Vatten, som höll i taktpinnen när sopgubbarna på Reno Norden skulle tvingas att medverka i den ifrågasatta nyckelinventeringen i somras. Den inventering som ledde till sopkaos, efter att närmare 50 miljöarbetare sagt upp sig på Reno Norden.

Upprop på gång inom bevakning

Bevakning. Även bevakningsbranschen har fått sin #metoo. Facebookgruppen startades i förra veckan, och än så länge har vittnesmålen om övergrepp, sexuella trakasserier och sexistiska kommentarer inte tagit fart.

sopkonflikten i Stockholm

Sopgubbarna i domstolen – vild strejk eller uppsägning?

Renhållning. Sopgubbarnas aktion på Reno Norden i somras var ingen vild strejk, utan biverkningar efter att bolaget avskedat personalen. Fel, säger företaget som hävdar att såväl aktionen som sopgubbarnas sjukskrivningar och uppsägningar var olovliga stridsåtgärder.

Kilometerskatt och transpondrar utreds av regeringen

Åkeri. Kilometerskatten fortsätter att utredas av regeringen. Transpondrar i svenska och utländska lastbilar kan bli den nya metoden att kontrollera hur mycket de körs. Ambitionen är att ett skarpt förslag om vägavgifter och transpondrar ska presenteras före nästa val.

P-bot utfärdas

P-vaktens namn ska lämnas ut

Parkeringsvakt. Parkeringsvaktens namn ska lämnas ut. En 50-årig man i Karlstad har fått rätt i domstol. Mannen har gjort överklaganden till en konst. Han har haft 286 mål hos Kammarrätten i Göteborg de senaste 15 åren.

Två sopgubbar döms för ocker och tagande av muta

Brott. Förra fredagen var det rättegång i Stockholms tingsrätt. Då nekade sopgubbarna till anklagelsen att ha tagit emot mutor från en restaurang. I dag, fredag, dömdes de båda för tagande av muta och ocker.

Tidningsbudsmöte i Ö-vik

Sista julfesten med gänget

Tidningsbud. Julmiddag eller gravöl? Tidningsbuden i Örnsköldsvik har inget jobb kvar i maj. Men efter information om coachning, avgångsbidrag och a-kassa hugger de in på sillar, jansson, prinskorv och älgbullar. Julmust förstås.

Avgasrör på lastbil

Minskade utsläpp från tunga lastbilar

Miljö. Koldioxidutsläppen från tunga lastbilar har minskat med 11 procent från 2015 till 2016, enligt intresseorganisationen Svebio.

Taxi-vd upptaxeras med över miljonen

Färdtjänst. Vd:n för Nävertorps taxi har upptaxerats med över en miljon kronor. Skattemyndigheten har fått rätt i sin bedömning av hans inkomster under 2013.

EU-parlamentet i Bryssel

Ministermöte om nya transportregler

EU. Cabotagetransporter måste vara tillfälliga. Reglerna om kombinerade transporter och cabotage behöver också samordnas så att kombitransporter med järnväg, sjöfart och lastbil inte används för att kringgå bestämmelserna. Det är Sveriges linje när transportministrarna i dag möts i Bryssel.

Grova sexuella trakasserier vid nordisk renhållarkonferens

Miljöarbetare. Två servitriser utsattes för så grova sexuella trakasserier att middagen avbröts och lokalen utrymdes. Händelsen utspelade sig vid en nordisk konferens för miljöarbetare i Tromsö i Norge 2015.

Här skapas kartan för lastbilschaufförer

Chaufförer. Det gick snabbt mellan tanke och handling. Lastbilschauffören Anders Armgren fick en idé, och satte omedelbart i gång att lägga ut rastplatser och uppställningsplatser på en Googlekarta. Tolv timmar senare har över 150 chaufförer hyllat kartan.