Jag är ”helt ute”

Insändare. Idag gick jag in på Transports hemsida, jag ska erkänna att jag gör det inte varje dag.

Nu har jag konstaterat att jag är ”helt ute”! Om
jag ska ta del av, åtminstone, hela första sidan så ska jag vara
med i ”fejsbock” och det är jag inte! Jag har tagit ställning
själv, som man så ofta gör, att jag vill inte ha något att göra
med s.k. sociala medier! Att jag som enskild medlem inte respekteras
av ”mitt” förbund vad gäller detta, är för mig djupt tragiskt och
helt främmande!

Mitt fackliga förflutna, ganska digert över snart
50 år, är tydligen inte värt något längre, ty jag deltar inte i
sociala medier! Jag tror, och har alltid trott, på det levande
samtalet och det kommer jag att fortsätta med!

Med eller utan Transport

Per Olof Lundin, Ockelbo

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Lena Blomquist, red:
  7 augusti, 2017

  Hej,
  alla läsare. Vill bara påpeka att ni förstås hittar nyheter direkt när de har hänt på tidningens webb, även utan Facebook.

 2. Micke:
  7 augusti, 2017

  Att vara på Facebook är nog fortfarande frivilligt även inom vårt förbund. Jag tror heller inte det handlar om någon minskad respekt för oss som valt att inte ha FB. Det handlar mer om att respektera dem som vill söka sin information den vägen, vi har i dag fler informationsvägar både in och ut ur detta förbund, det kan iofs vara på både gott och ont.
  Det fackliga medlemskapets värde har knappast med Facebook att göra. Information är en färskvara och med internets hjälp så kan vi tillgodogöra oss mer information snabbare än vad vi kan från vår tidning, så är det. Vill man kan man självklart vänta och plocka in allt när tidningen kommer, den som inte är fullt lika tålmodig söker info på annat vis, kanske på Facebook, Twitter eller något annat.

  Det är nya tider PO :-)

Kört svenskt i 40 år

Insändare. Sitter på en uteservering i Bjärnum och ser trailer på trailer åka förbi.

Var finns moralen och etiken?

Insändare. Jag hade förmånen att som gäst delta i Transportarbetareförbundets kongress i Örebro. Då vi gäster inte hade tillgång till kongresshandlingar som motioner, utlåtanden och rapporter var det inte alltid lätt att följa förhandlingarna, men vi med erfarenhet lyckades hjälpligt.

Är inte äldre värda samma försäkringsskydd?

Insändare. Jag har varit på kongress … många frågor avhandlades och många beslut togs! Avtalsförsäkringar behandlades i ett antal motioner. Många olika infallsvinklar och olika yrkanden, jag lyssnade på argument och höll med om mycket som sades. Dock är det en sak jag inte förstår.

Varför gör Transport inget åt det skadliga nattarbetet?

Insändare. Min man kör lastbil och är medlem i Transport. Jag brukar läsa Transportarbetaren och jämföra med Vårdförbundets tidning, där jag är medlem. Jag tar mig friheten att kommentera en sak: Transport kämpar inte för att minska nattarbetet.