Här slår lastbilschaufförer runt i värmländska Grums

Vet du hur det känns att sitta i en lastbil som välter? Det vet elva kursdeltagare som åkte till Värmland för att lära sig mer om vältrisker med lastbil. Kursen är sprillans ny och ska få både chaufförer och andra inom transportbranschen att minska antalet vältolyckor ute på vägarna.

Bälte, check. Inga lösa föremål, check. Lastbilschauffören Kai Sund och undertecknad reporter har gett klartecken genom framrutan. Två tummar upp. Vi är redo.

Hytten tippar snabbt 90 grader till höger. Jag hamnar längst ner och håller tummarna för att Kais bälte verkligen håller. Några frigolitbitar far omkring i hytten. En ska föreställa en termos, en annan en verktygslåda. De väger ju egentligen ingenting, men hade de varit på riktigt …

Så svänger vi 180 grader till vänster och nu blir det min tur att testa bältet där jag hänger någon meter över Kai. Han pressas mot dörren och gör sitt bästa för att försvara sig mot de anfallande frigolitbitarna.

– Hur kändes det då? frågar jag honom när vi rätats upp till vågrätt läge igen.

– Obehagligt. Du kan ju tänka dig att ha fart också när du går omkull!

Vi befinner oss på Värmlands trafikcenter i Grums för att lära oss om vältrisker och säkrare körning med hög tyngdpunkt. Det är Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (Tya) som kör kursen för första gången. Kursen riktar sig till alla möjliga som har ett finger i transportbranschen. I skolbänken denna dag hittar vi trafikledare, lärare, chaufförer, förmän, konsulter, YKB-instruktörer och en utredare från Transportstyrelsen. Plus en handfull experter som är här för att dela med sig av sin kunskap.

Vi diskuterar bland annat vältrisker att se upp med bakom ratten. Någon nämner stress på grund av tajt ruttplanering, en annan nämner trötthet, pillande med telefon och dator.

Vi pratar om trötthet hos föraren, punktering på däcken, dålig sikt, feldoserade vägar, för hög hastighet och medtrafikanter. Och förstås lastsäkring vilket är huvudämnet för dagen. Ju högre tyngdpunkt på lasten, desto större risker. Men hur mycket större?

Kursledarna Petter Lobrinker och Stefan Reimers plockar fram stora leksaksbilar, specialbyggda för det här ändamålet, så vi ska få se vad som faktiskt händer. Vi lastar på timmer och sen lyfter vi sakta på underlaget. Hur många grader kan bilen luta innan den tippar? Vi lastar fel, vi lastar rätt, vi testar hög respektive låg tyngdpunkt och vi provar vad som händer med säkrad last och jämför vältrisken när lasten är osäkrad. Slutsats: ju högre topplast, desto snabbare välter vi. Dåligt säkrad last, ja då går det ännu fortare.

Det här vet ju alla redan, men dagens elever konstaterar att det är bra att se det så tydligt. Samma sak att få sitta i välthytten och känna när säkerhetsbältet försöker klyva oss på mitten och grejer far omkring.

– Man kan prata hur mycket som helst i klassrummet men det är först när man känner i kroppen som man förstår vad som verkligen händer, säger Petter Lobrinker.

Experimenten blir också en påminnelse om hur viktigt det är att köra med hastighetsmarginal. Många förare ligger alltför nära vältgränsen utan att veta om det, säger Reimers.

– Det räcker med att sänka hastigheten med fem kilometer mer än ryggmärgen säger för att klara oförutsedda händelser med marginal. Som att en boll kommer ut i vägen till exempel.

 

Fotnot: Vill du se när hytten välter med Transportarbetarens reporter och lastbilschauffören Kai Sund? Kolla på vår Facebooksida – där finns en film både inifrån och utifrån välthytten i Grums.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Danmark får behålla vassare cabotageregler

EU. Danmark har tagit strid för vassare cabotageregler mot EU-kommissionen och vunnit kampen. Efter en tvåårig strid ger EU-domstolen den danska regeringen rätt att komplettera reglerna med egna preciseringar. I ministerförhandlingarna om nya transportregler kan domen få stor betydelse.

Svenskar på UNI:s kongress

”Ingen ensam arbetare kan vända tidvattnet”

Bevakning. Amerikanska Christy Hoffman valdes i dag till ny generalsekreterare i servicefackens världsfederation. En delegation från Transport lyssnade på hennes invigningstal på kongressen i brittiska Liverpool.

Arbetsgivare får större rehab-ansvar för sjuka

Sjukförsäkring. Arbetsgivarnas ansvar för att sjuka anställda får rehabilitering stärks den 1 juli. Företagen blir skyldiga att ta fram en plan för hur personal, som varit sjukskriven i 30 dagar, ska komma tillbaka till jobbet igen.

Reza Shahabi busschaufför från Iran

”Vi vill starta fria icke-statliga fackförbund i Iran!”

Internationellt. Reza Shahabi har nyligen släppts ur fängelset efter tortyr och isolering. Davood Razavi har en dom på fem år hängande över sig. Båda var bussförare i Iran. Deras brott? Fackligt engagemang. I kväll berättar de på ett öppet möte.

350 tidningsbud sägs upp och erbjuds ny anställning

Tidningsbud. NWT Gruppen, som bland annat äger Nya Wermlands-Tidningen, säger upp avtalet med Tidningstjänst och startar eget distributionsbolag. Samtliga 350 tidningsbud erbjuds anställning i det nya bolaget.

Ny EU-kontroll av lastbilars utsläpp införs

EU. Ett system för att övervaka och rapportera om utsläpp från personbilar finns redan. EU-parlamentet har nu fattat beslut om att införa ett liknande system för att kontrollera nya lastbilar och bussar. Syftet är att främja miljön.

Taxiföraren Mehdi Ben Sennah

”Det märks att rånen blivit färre”

Taxi. En positiv nyhet inom taxibranschen: Antalet rån mot chaufförerna har stadigt gått ner de senaste tio åren. Den statistiken förvånar inte Mehdi Ben Sennah, taxiförare i Stockholm sedan över tio år.

sedlar och ett kontokort

Förslag: Bankerna ska ta ansvar för kontanter

Värdetransporter. De största bankerna ska se till att svenska folket kan ta ut pengar och företag ska ha möjlighet att lämna in en dagskassa, föreslår en utredning. – Vi tycker att deras slutsatser är mitt i prick, säger Stefan H Johansson, försäljningschef på Loomis Sverige.

Bättre villkor när Stockholm upphandlar färdtjänst

Taxi. Taxibolagen i Stockholms län sitter just nu och räknar på vad de vill ha betalt för att köra färdtjänst från den 1 april nästa år. Nya krav i upphandlingen slår fast att chaufförerna ska ha lön enligt kollektivavtal och 40-timmars arbetsveckor.

Bil med taxiskylt

Taxiförare drabbas av olyckor och våld i hela Norden

Taxi. Långa arbetspass, olyckor och våld – allt detta drabbar taxichaufförer i Norden. En enkät visar att skillnaderna inte är så stora mellan länderna. Nära hälften av förarna har varit med om en olycka.

Strejkrätten
Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Stridsåtgärder. Fack och arbetsgivare förekommer regeringen och föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Stridsåtgärder. Det handlar om paragrafen som styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Politik. Förslaget på ny lagstiftning innebär ett tillägg i medbestämmandelagens paragraf 41. Paragrafen styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Politik. Fack och arbetsgivare föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Regeringen köper omedelbart förslaget. Grunden är oförändrade rättigheter att ta till konfliktåtgärder för den part som vill ha kollektivavtal. Men strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.

EU-utskott: Begränsa cabotage till 24 timmar och kräv mindre vila

UPPDATERAD. Lika lön ska gälla för förare som kör cabotagetransporter och det ska gå att skjuta på den långa vilan i upp till tre veckor. Det är några av de saker EU-parlamentets transportutskott tagit ställning till när tre olika förslagspaket röstades igenom i går kväll.