Hallå där!

Tidningsbuden samlade in allra mest när yrkesgrupper utmanade varandra om att skänka pengar till världens barn. Ingvar Nilsson, tidningsbud i Löddeköpinge i Skåne, manade på kollegorna i radioprogrammet Vaken som sänds under sena nätter.

Hur kommer det sig att tidningsbud – som knappast har arbetsmarknadens högsta inkomster – ger mest?

– Vi har en säregen sammanhållning i alla sammanhang, bland den bästa i Transport. Vi pratar mycket med varandra, hjälps åt och håller kontakten.

Vad fick dig själv att engagera dig i insamlingen?

– Det var faktiskt min arbetsgivare som ringde och frågade om jag ville ställa upp. Jag pratade med jättemånga när den pågick, både medlemmar och ickemedlemmar. Det känns viktigt att göra något för barnen som är speciellt utsatta när familjer tvingas fly från sina hemländer.

Till sist, grattis på internationella tidningsbudens dag som infaller i morgon den 10 oktober. Hur ska du fira?

– Jaa, det får bli lite cider och några kex. Vi tidningsbud jobbar ju alltid, så någon champagne blir det inte.

 

Fotnot: Hatten av för tidningsbuden, är temat för årets International newspaper carrier day. Här finns mer att läsa.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Arne Reldin

… psykolog i Gagnef, fick oväntat besök på tisdagskvällen. Han bor granne med Sveriges enda flottbro. Eller före detta flottbro snarare.

Magnus Westlander

… som är en av personerna bakom Demenscentrums nya utbildning om demens. Webbkursen riktar sig direkt till ordningsvakter och poliser.

Hallå där!

… Olivera Pobra, som under våren och hösten sökt upp bemanningsanställda för att prata försäkring i regi av Stockholms LO-distrikt.

Hallå där!
Pontus Jansson

Pontus Jansson

... tidningsbud som gör stor succé på nätet med sin stenbalanserande konst.

Hallå där!
Jan Ottosson

Jan Ottosson

… som är inne på sin 26:e hungerstrejksdag. Han ställer sig varje dag utanför riksdagshuset eller Stockholms stadshus efter jobbet i slamsugarbilen i Lidingö, Sollentuna, Sundbyberg eller Järfälla.

Hallå där!
Magnus Thelander

Magnus Thelander

… som blir ny central ombudsman på Transport när Lars Mikaelsson valts in i verkställande utskottet. I dag är han ombudsman på avdelning 14 i Helsingborg.

Serieskaparen John Backder

Serieskapare om sopgubbsliv

Kultur. John Backderf är prisbelönt serieskapare. I den svenska debuten Sopigt berättar han om livet som sopgubbe i USA.

Ordförandebyte
Tommy Wreeth

”Jag tror på lagarbete”

Nye Transportbasen. Kongressen är avklarad och Transports nye ordförande, Tommy Wreeth, har knappt hunnit hämta andan. Var det något beslut som gladde honom extra mycket? – Framtidsutredningen. Det är väldigt positivt att vi utreder grundligt och sedan fattar genomtänkta beslut.

Kongress 2017
Eduardo Chagas, ETF

”Vi ska försöka stoppa nya kör- och vilotidsregler”

Talare. EU-kommissionen vill ändra reglerna inom transportsektorn. Men om den lagstiftning som finns följdes, smarta färdskrivare infördes snabbare och kontrollerna förbättrades, så skulle åkeribranschen fungera mycket bättre.

Kongress 2017

Vad är viktigaste frågan?

Enkät. Vi frågade fem transportare på kongressen: Vilken är den viktigaste fråga?