Försvinnande få utländska chaufförer i statistiken

Utstationering – det är när en anställd jobbar i mer än fem dagar i ett annat land än arbetsgivarens. Statistiken visar att totalt 39 utstationerade förra året jobbade med landtransporter i Sverige. – Alla vet att det är många fler, men att de inte anmäls till Arbetsmiljöverket, säger Magnus Falk, Transports internationella sekreterare.

Lagen om utstationering gäller sedan juli 2013. Den bygger på ett direktiv från EU.

Syftet med lagen är att den som jobbar mer än fem dagar i ett annat land än hen är anställd i ska ha lön och villkor som minst ligger på miniminivån i kollektivavtalet i det land jobbet utförs.

En utländsk arbetsgivare måste anmäla den som jobbar i mer än fem dagar i Sverige till svenska Arbetsmiljöverket. Förra året anmäldes närmare 43 000 utstationerade i Sverige. De allra flesta i byggbranschen och några tusen inom data, visar Arbetsförmedlingens statistik som presenterades i förra veckan.

Transportarbetaren begärde ut mer detaljerade uppgifter. Där framgår att 39 utstationerade jobbade med landtransporter (chaufförer helt enkelt) och ytterligare 107 utländska arbetare var här tillfälligt för att arbeta med magasinering och andra stödjobb inom transportsektorn.

Transports Magnus Falk konstaterar att sifforna inte stämmer med verkligheten:

– Titta bara på alla som halvårsvis ligger och kör kombitransporter mellan Sverige och Norge, säger han.

Han berättar att Transport och det europeiska transportfacket ETF driver på EU för att reglerna om utstationering ska tas på allvar – även när det gäller transportsektorn.

– Kommissionen ser över den frågan i samband med transportpaketet, säger Magnus Falk.

Framåt slutet av 2016 är det tänkt att EU ska ha enats kring detta paket med nya lagar för vägtrafiken. Utstationeringsdirektivet ses också över.

Tidigare har svenska Arbetsmiljöverket tvekat kring om utländska chaufförer som kör cabotagetrafik i Sverige också ska anmälas som utstationerade. Cabotagereglerna tillåter ett utländskt åkeriföretag att köra inrikestransporter i Sverige under max sju dagar – det vill säga över gränsen för utstationering.

– Om chaufförernas utländska arbetsgivare har kontrakt med ett svenskt företag så bör de räknas som utstationerade, säger Alexandra Falke, enhetschef på Arbetsmiljöverket. Men de måste komma upp i fem arbetsdagar – veckovilan ska räknas bort.

Det är hennes förklaring till att utländska chaufförer, som kör enligt cabotagereglerna, inte syns i statistiken. Vilket också gör att deras arbetsgivare inte behöver visa upp vilka löner och villkor chaufförerna jobbar under.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Amazon Spanien

Nätgiganten tar sikte på Sverige

Lager/distribution. Världens största näthandel ser ut att etablera sig i Sverige. Amazon är känt för sin antifackliga hållning och förmåga att på kort tid dominera marknader.

Tidningsbuntar och lådor med post

Inga brev för småländska tidningsbud

Tidningsbud. I Småland slutar tidningsbuden att dela ut post på sina rundor. Hall Media avslutar samarbetet med Bring. Tidningsprenumeranterna klagade och brevleveranserna var inte särskilt lönsamma.

Sista tidningen

Tidningsbud. Valborgsmässoafton är sista arbetsdagen för tidningsbuden. Örnsköldsviks Allehanda ska i stället delas ut med post.

Fackligt uppsökeri gav respons i Jönköping

Facket. Fallgropar där barn ramlat ner. Strul med semestern. Och mängder av visstider på macken. Det är några av vittnesmålen som kommer fram när Johanna Lans och Thomas Karlsson sticker ut på uppsökeri i Jönköping.

Protester mot EU-förslag om körtider

Buss/åkeri. Busspassagerare runt om i landet möttes i dag av budskapet att förarnas arbetstidsregler är på väg att försämras. Tillsammans med transportfack i Europa protesterar Kommunal mot förslaget på ändrade kör- och vilotidsregler.

Så används din fackavgift

Så används din fackavgift

Facket. Löner och sociala avgifter är Transports största utgiftspost. Nästan halva din medlemsavgift går till personalen.

Man klämdes ihjäl av lastbil

Arbetsmiljö. En man klämdes i går mellan en lastbil och en lastbrygga, så illa att han senare dog. Han hade kommit med en leverans till Mineralgatan i Helsingborg.

Eneroth besöker Avestaåkeri – utlovar höjd bruttovikt

Elväg. Under torsdagen besökte infrastrukturminister Tomas Eneroth Ernst express, åkeriet som är med i försöket med elektrifierad landsväg utanför Sandviken. Eneroth tror på elväg som en framtidslösning. Han utlovade också höjd bruttovikt för treaxliga lastbilar. Från 26 till 28 ton.

Alla får gas-varnare efter dödsolycka i hamnen

Hamn. Efter dödsolyckan i Oxelösund ska de anställda ha en egen gas-varnare i bröstfickan. Arbetsgivaren mäter luften och riskbedömer innan någon går ner i en lucka. Sedan kan var och en av hamnarbetarna ändå få en varning om det finns livsfarlig koloxid på platsen.

Marita Ulvskog

Ulvskog tar över transportfrågorna

EU. S-politikern Marita Ulvskog tar över platsen i EU:s transportutskott, efter bortgångne partikamraten Jens Nilsson. – Jens och jag hade ett nära samarbete. Jag ska fullfölja hans arbete och det allra viktigaste är att få bort den sociala dumpningen i transportsektorn.

Transport förlorade komplicerad semestertvist i AD

Miljöarbete. Ragn-Sells hade inte gjort för stora löneavdrag när deras miljöarbetare hade semester, enligt en dom i Arbetsdomstolen. – Vi anser fortfarande att det är anmärkningsvärt att man kan förlora pengar på när man har semester om man inte planerar rätt, säger Joakim Guttman, central ombudsman på Transport.

Nyfikna förskolebarn vid den elektriska sopbilen.

Färre avgasmoln – men fler orosmoln?

Miljöarbetare. En sopbil svänger runt på gatorna i Göteborg – helt ljudlöst. Enligt Volvo är det första gången en global lastbilstillverkare levererar ett helt eldrivet fordon. I dag visades den upp för medier och nyfikna göteborgare.

Debatt mellan Hamnarbetarförbundet och Transport

Gemensam fiende kan få hamnfacken att prata ihop sig

Hamn. Hotet om begränsningar av strejkrätten får de två hamnfacken att prata samarbete – eller till och med samgående. En debatt mellan fackens ordföranden i Malmö handlar mest om hur olika arbetssätt skulle kunna jämkas ihop.