Företag vill ha kvar krav på skyddsfordon

Bärgaren är på plats vid den trasiga Volvon. Bakom står redan TMA-bilen med nedfälld krockkudde. Det är 30 kilometer i timmen som gäller förbi haveriplatsen. Då kommer länsbussen. I 90 blås. Chauffören pratar i mobiltelefonen och tvärbromsar först när han ser den höjda kameralinsen.

– Det är vardag för oss. Man känner vinddraget från bilarna. Det är många som över huvud taget inte saktar ner, säger Marcus Nyqvist, bärgare på Assistancekåren i Örebro.

Assistancekåren är en rikstäckande organisation med 120 anslutna privata bärgningsföretag.

I Närke heter bolaget Örebrobärgarna och i garaget finns både lätta och tunga bärgningsfordon. Vd Rickard Elvin är förbannad över Arbetsmiljöverkets velande.

Hans företag har redan fått vitesförbud från verkets inspektörer. Kravet är glasklart. Vid all bärgning på länets skyddsklassade vägar krävs TMA-fordon. Annars utdöms ett vite på 100 000 kronor. Varje gång.

– Vi valde att snabbt skaffa egna TMA-bilar för att klara Arbetsmiljöverkets krav, säger Richard Elvin. Det fanns inte tillräcklig TMA-kapacitet i länet och vi såg ingen annan möjlighet.

– Inledningsvis var vi lite skeptiska till Arbetsmiljöverks hårda linje, men den fungerar utmärkt. I dag vill ingen i personalen jobba utan TMA-skydd. Alla ser utvecklingen på vägarna med mindre och mindre hänsyn.

Örebro är ett stort trafiknav med två Europavägar som korsar varandra. Ovanpå det finns 15 riks- och länsvägar som omfattas av TMA-kravet.

I debatten hävdar skeptikerna att TMA kan vara motiverat på motorvägar och trafikintensiva riksvägar, men inte på alla andra som Trafikverket skyddsklassat.

Fast Rickard Elvin påpekar att tät trafik inte automatiskt ökar risken för bärgarna. Med många bilar på vägen blir farten ofta lägre och uppmärksamheten högre.

För Örebrobärgarna trädde viteskravet i kraft den 1 juni. Under de månader som gått har bilister vid två tillfällen kört in de uppställda skyddsfordonen. I båda fallen var det dagsljus och relativt lite trafik.

Rickard Elvin säger:

– En förare bromsade över huvudet inte, utan rammade TMA-bilen i 90 kilometer i timmen. Både föraren och passageraren, ett äldre par, klev oskadda ur personbilen.

– Man ska komma ihåg att TMA inte bara skyddar folk som jobbar ute på vägen, utan i lika hög grad bilisterna som krockar med våra fordon.

Såväl Elvin som företagets anställda bärgare och TMA-förare är oroliga för att Arbetsmiljöverket ska slå till reträtt och på nytt göra dålig arbetsmiljö till ett konkurrensmedel i branschen.

– Då hamnar vi i samma dilemma som tidigare, säger TMA-föraren Kari Saunamäki. Både kunderna och försäkringsbolagen vill ha jobbet utfört så fort och så billigt som möjligt.

– Att bara ställa upp koner är ju enklast. Men vilket skydd ger det? Vi ser ju nästan dagligen incidenter där passerande bilister mejar ner dem, trots att det står en TMA-bil framför.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fortsatt stopp för väktare och ordningsvakter

Bevakning. Skyddsombudet gjorde rätt som stoppade Cubsecs ordningsvakter på Rymdtorget i Göteborg. Arbetsmiljöverket ställer en rad krav på företaget för att det ska få skicka dit sina anställda igen.

Markus Pettersson

”Det överskuggande målet är att vinna valet”

Politik. Uppdraget är att få facken och Socialdemokraterna att gå åt samma håll inför nästa års val. Markus Pettersson berättar om sitt nya jobb som facklig-politisk sekreterare hos S.

Markus Pettersson går till Socialdemokraterna

Politk. Markus Pettersson har nytt jobb. Han börjar denna vecka som facklig-politisk sekreterare hos Socialdemokraterna. I juni lämnade han Transport efter ordförandeomröstningen på fackets kongress.

Sörmländskt färdtjänstbolag väcker farhågor i facket

Färdtjänst. Sultan Salimovic är en omdebatterad taxiföretagare i Sörmland. Nu har hans hustru vunnit flera färdtjänstkontrakt på Västkusten, via bolaget K-holms vård och omsorg. – Vi är helt klart oroade, säger Lennart Sköld, ombudsman på Transport i Uddevalla.

Väktare och ordningsvakter har lämnat Rymdtorget

Bevakning. Varken väktare eller ordningsvakter jobbar på Rymdtorget i Göteborg. Transport har lagt skyddsstopp för ordningsvakterna sedan polisen hoppat av de gemensamma patrulleringarna. I morgon väntas Arbetsmiljöverket avgöra om stoppet ska gälla eller om ordningsvakterna måste börja sin bevakning igen.

Svenska för lastbilsförare leder till jobb

Utbildning. Nio av tio som läst Svenska för lastbilsförare har jobb inom två år efter avslutad utbildning, visar en rapport från Länsstyrelsen i Stockholm.

Transportkvinnor i Europa möts av våld och hot

Kvinnor. Våld, sexuella trakasserier och hot drabbar kvinnor i transportbranscher runt om i Europa. En rapport från facket visar att nästan varannan kvinnlig transportarbetare har råkat ut för något det senaste året.

Avtal 2017

Nytt taxiföraravtal dröjer

Taxi. Den här veckan har Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund fortsatt överläggningarna om ett nytt avtal för taxiförarna. – Det går långsamt framåt. Men vi nog är inte klara förrän tidigast vecka 43, säger Transports förhandlare Lars Mikaelsson.

Däck i snö

Tomas Eneroth kräver vinterdäck på alla axlar

Vinter. I maj tyckte Transportstyrelsen att det inte behövs vinterdäck på en lastbils alla axlar. Nu går infrastrukturministern Tomas Eneroth tvärs mot myndigheten och föreslår att lagen ska ändras: Vid vinterväglag ska samtliga hjul på både dragbilen och släpet ha godkända vinterdäck.

Sopgubbar från Reno Norden. Foto Jan Lindkvist.

Nyckelkaos och övertid i Stockholms sophämtning

Renhållning. Sophämtningen i Stockholm har svårt att repa sig efter sopkonflikt, massuppsägningar och entreprenörsbyten. Arbetarna som fortfarande kör säger att det är kaos bland nycklar, överfullt i soprummen och många timmars övertid.

Poliskontroll av lastbil

Polisen kollar lastbilar extra noga

Åkeri. Polis i hela landet kollar tung trafik denna vecka. Det handlar om kör- och vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt. Utländska lastbilar granskas extra noga för att avslöja om de körs olagligt i Sverige.

Ryska rör lossas i Karlshamn

Hamn. Lossningen är i full gång. Ett fartyg med de första 190 betongklädda stålrören anlände i lördags. Totalt ska Karlshamns hamn ta emot 52 000 rör till den ryska gasledningen Nord streams andra etapp.

Väktare förbjuds jobba på torg i Göteborg

Bevakning. Fyra ordningsvakter och två poliser – annars går de bevakningsanställda inte in på Rymdtorget i Göteborg. Väktarna på Nokas får över huvud taget inte vara där, efter ett beslut hos Arbetsmiljöverket. Bakgrunden är en grov misshandel av en ordningsvakt.

Taxi-vd dömd till fängelse

Färdtjänst. Taxiföretagaren Sultan Salimovic har förbjudits att driva företag de närmaste tre åren. Han döms samtidigt till åtta månaders fängelse för grovt skattebrott, bokföringsbrott, vårdslös skatteuppgift och för att han försvårat Skatteverkets kontroller.