Företag vill ha kvar krav på skyddsfordon

Bärgaren är på plats vid den trasiga Volvon. Bakom står redan TMA-bilen med nedfälld krockkudde. Det är 30 kilometer i timmen som gäller förbi haveriplatsen. Då kommer länsbussen. I 90 blås. Chauffören pratar i mobiltelefonen och tvärbromsar först när han ser den höjda kameralinsen.

– Det är vardag för oss. Man känner vinddraget från bilarna. Det är många som över huvud taget inte saktar ner, säger Marcus Nyqvist, bärgare på Assistancekåren i Örebro.

Assistancekåren är en rikstäckande organisation med 120 anslutna privata bärgningsföretag.

I Närke heter bolaget Örebrobärgarna och i garaget finns både lätta och tunga bärgningsfordon. Vd Rickard Elvin är förbannad över Arbetsmiljöverkets velande.

Hans företag har redan fått vitesförbud från verkets inspektörer. Kravet är glasklart. Vid all bärgning på länets skyddsklassade vägar krävs TMA-fordon. Annars utdöms ett vite på 100 000 kronor. Varje gång.

– Vi valde att snabbt skaffa egna TMA-bilar för att klara Arbetsmiljöverkets krav, säger Richard Elvin. Det fanns inte tillräcklig TMA-kapacitet i länet och vi såg ingen annan möjlighet.

– Inledningsvis var vi lite skeptiska till Arbetsmiljöverks hårda linje, men den fungerar utmärkt. I dag vill ingen i personalen jobba utan TMA-skydd. Alla ser utvecklingen på vägarna med mindre och mindre hänsyn.

Örebro är ett stort trafiknav med två Europavägar som korsar varandra. Ovanpå det finns 15 riks- och länsvägar som omfattas av TMA-kravet.

I debatten hävdar skeptikerna att TMA kan vara motiverat på motorvägar och trafikintensiva riksvägar, men inte på alla andra som Trafikverket skyddsklassat.

Fast Rickard Elvin påpekar att tät trafik inte automatiskt ökar risken för bärgarna. Med många bilar på vägen blir farten ofta lägre och uppmärksamheten högre.

För Örebrobärgarna trädde viteskravet i kraft den 1 juni. Under de månader som gått har bilister vid två tillfällen kört in de uppställda skyddsfordonen. I båda fallen var det dagsljus och relativt lite trafik.

Rickard Elvin säger:

– En förare bromsade över huvudet inte, utan rammade TMA-bilen i 90 kilometer i timmen. Både föraren och passageraren, ett äldre par, klev oskadda ur personbilen.

– Man ska komma ihåg att TMA inte bara skyddar folk som jobbar ute på vägen, utan i lika hög grad bilisterna som krockar med våra fordon.

Såväl Elvin som företagets anställda bärgare och TMA-förare är oroliga för att Arbetsmiljöverket ska slå till reträtt och på nytt göra dålig arbetsmiljö till ett konkurrensmedel i branschen.

– Då hamnar vi i samma dilemma som tidigare, säger TMA-föraren Kari Saunamäki. Både kunderna och försäkringsbolagen vill ha jobbet utfört så fort och så billigt som möjligt.

– Att bara ställa upp koner är ju enklast. Men vilket skydd ger det? Vi ser ju nästan dagligen incidenter där passerande bilister mejar ner dem, trots att det står en TMA-bil framför.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

lastbilar i kö efter dikeskörning

Vägen är blockerad

Chaufförer. I fyra timmar stod trafiken stilla. Vägen var blockerad av en lastbil som behövde bärgas upp ur diket – och som sedan inte kunde komma i gång för egen maskin. Strax därpå gick nästa trailerdragare ner i diket.

Sverige kritiserar EU-förslag om arbetsrätt

EU. Det är viktigt att skapa tydliga och förutsägbara arbetsvillkor. Men EU ska inte tassa in på enskilda länders system, som den svenska modellen där parterna gör upp om villkoren. Det anser den svenska riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Flygplatskontrollanterna jobbar kvar

Bevakning. Nokas är färdig med sin utredning. Tre myndigheter har tillfrågats. Resultatet är att flygplatskontrollaterna som ägnar sig åt kampsport och skytteträning på sin fritid jobbar vidare som förut.

Kampdagar med värvning ska göra Transport starkare

Facket. Under 2018 ska Transport satsa extra på medlemsvärvning. Förbundets avdelningar stänger kontoren två dagar i månaden för att ägna all kraft åt att besöka transportarbetare ute på arbetsplatserna.

AD-dom i sopkonflikten skjuts upp på nytt

Renhållning. Arbetsdomstolen (AD) skjuter upp domen som rör sommarens stora sopkonflikt ytterligare en gång. Utslaget, som gäller 49 miljöarbetare på Renonorden, skulle ha kommit den 7 februari. AD förlängde fristen – först till den 28 februari. Och nu till den 7 mars.

Elektroniska staket mot terror på väg – men dröjer

Åkeri. Geofencing? Som ett vapen mot terrorister i lastbilar har metoden blivit allt mer aktuell. Tester är på gång. En statlig utredning ska snart presenteras. Men vad innebär egentligen elektroniska staket, även kallade geofencing?

Åkerier förlorar uppdrag efter momsbeslut

Åkeri. Skatteverket kräver tre åkerier i Skaratrakten på flera miljoner kronor i moms och skattetillägg. Enligt beslutet har de köpt diesel från Östeuropa, och då medverkat till bedrägeri som syftade till att undkomma momsen. Logistikkoncernen XR har avbrutit allt samarbete med de tre åkerierna.

Transport går vidare efter enkät om övergrepp

Sexuella trakasserier. Nu vet Transports förbundsstyrelse att sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp förekommer inom förbundet. Alla som är anställda eller har ett fackligt uppdrag ska inom kort få ett tydligt besked om vem de ska vända sig till om de råkar illa ut.

Transport med i världskampanj mot kvinnovåld

Internationellt. Världsfacket kräver stopp för våld och trakasserier mot kvinnor i arbetslivet. Under 23 dagar pågår kampanjen som ska få FN att skriva in detta i en ny konvention.

Elva transportare på kurs.

”Hej! Det är väl en bra början”

Facket. Här ska det tränas på att ringa. Elva transportare ägnar onsdagen åt en introduktion i att ringa medlemmar. Före valet ska minst hälften – eller helst alla 59 000 – av fackets medlemmar få en signal från Transport.

Ändrade arbetsmiljöregler oroar LO-facken

Arbetsmiljö. Trots hård kritik från LO drar Arbetsmiljöverket i gång en stor översyn av arbetsmiljöreglerna. Dagens 72 föreskrifter som styr allt från asbestsanering på byggen till skärmaskiner i storkök ska bantas till 17.

Flygplatskontrollanter tränar närstrid i ryska uniformer

Bevakning. De jobbar i säkerhetskontrollen på Arlanda. På fritiden ägnar de sig åt att träna närstrid och hantera vapen. Nyheten om säkerhetsvakterna som också klär sig i ryska uniformer under sina klubbmöten slog ner som en bomb hos arbetsgivaren Nokas i morse.

Taxi-vd lämnar chefsjobbet

Taxi. Chefen för Sverigetaxi i Stockholm lämnar vd-jobbet. Det första den nya koncernchefen gör är att tillsätta en tillfällig vd. Den förra blir rådgivare i koncernledningen.