Grafik av Christina Ahlund, undersökning flyttfirmor
Close
Vi fick in offerter från 14 flyttfirmor. Men av dem hade bara två kollektivavtal, nio trafiktillstånd och tre transportörsansvarsförsäkring.
Close

Flyttfirmor saknar tillstånd och försäkringar

Det sägs att det fifflas och fuskas i flyttbranschen. Att många företag kör utan trafiktillstånd och ordentliga försäkringar, betalar svarta löner och dumpar marknaden med oseriöst låga priser. Transportarbetaren tog ett stickprov för att kolla hur det står till.

Försäljningschefen på ett flyttföretag förklarar hur de gör om något går sönder under en transport:

– Vi säger ju inte att det har gått sönder under själva transporten från adress till adress. Vi brukar bara säga att grabbarna tappade det när de skulle städa ur lägenheten till exempel. Man försöker vara ganska smart för att kunna utnyttja försäkringen.

Jag har utgett mig för att behöva flytta från Stockholm till Södertälje i mitten av maj. Det här företaget säger att det gör jobbet för 850 kronor per timme. Det är halva priset mot några andra, men också nästan fyra gånger mer än ett annat företag jag varit i kontakt med.

Hemsidan är snygg och det står att de är försäkrade hos If. För säkerhets skull ber jag om en kopia på försäkringsbeviset. ”Absolut, det gör du helt RÄTT i! Man måste kontrollera detta för att vara på den säkra sidan”, får jag till svar från försäljningschefen som bifogar försäkringskopia på … snöskottning av tak samt lokalvård.

– If vägrar försäkra flyttfirmor, förklarar han när jag ringer och påpekar att han måste ha skickat fel papper. Jag har verkligen grävt i den här frågan, fortsätter han, och de har inga andra försäkringar. Jag förstår att ingen vill försäkra eftersom det är många som luras.

På If säger produktexperten Marie Örgård-Fransson att det visst går att teckna en transportöransvarsförsäkring – men att de aldrig accepterar ett företag som inte har ordning och reda på sin ekonomi.

Finns det något man inte kan försäkra som flyttfirma?

– Nej.

Jag har lagt ut en förfrågan om flyttoffert på fyra olika sajter på internet och har nu sammanlagt 14 firmor som vill flytta mina grejer. Men är de försäkrade? Jag ber att få se försäkringsbeviset. Någon ger mig papper daterade 2010, en annan skickar suddiga mobilbilder på handlingar som inte går att läsa. Andra nöjer sig med att mejla en länk till det försäkringsbolag de påstår sig anlita. Ett par stycken försvinner i samma stund jag ber om bevis.

Har de trafiktillstånd då? Enligt yrkestrafiklagen måste den som bedriver yrkesmässig trafik – och hit räknas att flytta gods mot betalning – ha tillstånd. ”Vi behöver inget sådant”, svarar ett av företagen när jag frågar varför det har fem bilar i firman men inget tillstånd att transportera gods. En koll hos Transportstyrelsen visar att endast nio av de fjorton företagen har trafiktillstånd. En förklaring kan vara att det krävs god ekonomi för att beviljas tillstånd: 100 000 kronor i kapital för den första bilen, sedan 50 000 kronor per fordon. Och inga avtryck i brottsregistret.

Kurt Lundberg, ombudsman på Transports avdelning 5 i Stockholm, summerar sin syn på flyttbranschen:

– Åh den jävla skiten.

Branschen är osund, har alltid varit och till den som vill försöka förstå sig på den – eller lista ut vem som går att lita på – är det bara att önska lycka till, säger han. Allt har blivit klart värre, hävdar han. De seriösa firmorna är nu i minoritet. Att det är en påhuggarbransch, där ”folk som har det lite taskigt ställt” lätt kan komma och gå, gör det enkelt för fula fiskar att utnyttja folk och betala svarta löner. Ytterst få flyttgubbar är med i facket. Annars hade det nog sett annorlunda ut, tror Kurt Lundberg.

– Vi har inte myndigheterna med oss heller, säger han. Framför allt Polisen, de borde ju ta bilarna ute på vägarna. De vet ju för fasen vad det är för något. Har de inte tillstånd så ska de inte få köra!

Gunnar Gudmundsson, förbundssekreterare på Sveriges möbeltransportörers förbund (SMF), suckar instämmande.

– Åkeribranschen är ju kringgärdad av en mängd restriktioner, säger han. Det är en oerhört hårt reglerad näring. Och det är ju vackert att det är på det sättet, men har man regler ska man också se till att de övervakas. Det är trafikpolisen som ska göra det, men där har ju samhället kapitulerat.

Roger Axelsson, polisinspektör på yrkestrafikgruppen i Stockholm, kan bara bekräfta läget.

– Det är mycket sällan, eller aldrig, vi gör några kontroller av flyttfirmor. Vi har inte resurser till det, säger han.

En kontorslokal i centrala Stockholm. Rico Passanante och tre kolleger skruvar ihop designade hyllsystem på löpande band. De är inte direkt urtypen av flyttgubbar, men det är så här Marko Kaj Moving har nischat sig för att överleva i en svår bransch: genom att demontera, flytta och montera. Flyttgubbe och hantverkare i ett liksom.

Det tog tid, men till sist hittade jag ett flyttföretag som kör med schysta spelregler. Här finns försäkringar, tillstånd, certifieringar av allt från trafiksäkerhet till arbetsmiljö – och det finns kollektivavtal.

– Avtalet är inte billigt, konstaterar Marko Kaj Movings vd Mikael Signer. Killarna ska ha sin pension och sina försäkringar. Men det blir bra ekonomi om man gör rätt från början och om personalen är glad och nöjd.

Och ja, det här är bra intygar Rico Passanante som är inne på sitt tionde år i flyttbranschen.

– Det är en svår bransch att hitta en bra firma i, säger han. Men hittar man rätt så är det jättebra. Det är svårt att toppa den här. Allting fungerar, lönen kommer som den ska, du får din ob, allt finns svart på vitt på papper. Inget krångel. Man behöver inte kämpa och kriga för att det ska funka.

Han har ändå haft tur som tidigare bara jobbat på större företag som känts rätt okej. Å andra sidan, han är inte den som kollar om arbetsgivaren betalar alla försäkringar eller har tillstånd och avtal. Han vet inte ens vad företaget han jobbar för tar för timpris.

– Det är orealistiskt, säger han. Jag har inte stött på någon som tänker så. Man vill ha jobbet och så länge man får lön så är det bra.

Roten till det onda i flyttbranschen är nog egentligen inte bristande polisresurser ute på vägarna, säger Gunnar Gudmundsson på SMF. Inte heller fifflarna. Nej, det grundläggande problemet är att många köpare vill ha ett så lågt pris som möjligt.

– Många har en konstig uppfattning om vad det ska kosta, säger han. Att flytta är en avancerad tjänsteproduktion och det finns stora kvalitetsskillnader. Många kunder kan inte bedöma den kvalitetsskillnaden.

– Visst kan låga priser se finfint ut för köparen, säger Per Hansson som är ordförande för flyttföretagens andra branschorganisation, S3F. Betalar du en kollektivavtalsenlig lön så ligger enbart lönekostnaden på runt 225 kr i timmen per person, säger han.

– Då är det ganska lätt att räkna ut med bakänden att ett företag som erbjuder tjänster för 400 kronor i timmen, med lastbil och allt, inte betalar moms och sociala avgifter.

Kanske stavas också en del av lösningen på flyttfifflet rut-avdrag. Regeringen har lagt ett förslag på att avdraget, som i dag ger skatterabatt på städtjänster, även ska gälla flyttkostnaden från och med den 1 augusti i år. Både SMF:s Gunnar Gudmundsson och S3F:s Per Hansson är positiva till förslaget och ser det som en möjlighet att slå undan fötterna på företag som skattefuskar.

– Många heter städ & flytt och flytt & städ kors och tvärs i sina namn för att kunna ta lite betalt för flytten och mycket betalt för städningen, säger Gunnar Gudmundsson. Det ställer till det för de seriösa företagen. Med rut-avdrag för hela flytten kan seriösa företag konkurrera på samma villkor som oseriösa. Men man vet aldrig, när staten går in med någon form av subventioner finns det alltid tendens till någon form av snedvridning.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om affären är för bra för att vara sann …

Svartföretag. Det finns en rad punkter att gå igenom för att avslöja om ett företag är oseriöst och fifflar med skatter, avgifter och avtal. I dag kom en sammanställning av riskfaktorer som den som ska göra affärer med ett företag bör kolla. Och kanske också den som är på väg att börja jobba på en arbetsplats.

Nextjetflygplan

Nödupphandling ska rädda delar av flyget till norra Sverige

Flyg. Nextjets konkursförvaltare kommer inte att fortsätta med flygtrafiken. I stället startar regeringen nya upphandlingar. På några orter, som Lycksele, kan det gå snabbt att hitta ersättare, genom "nödupphandling". För Arvidsjaur och Gällivare lägger EU-regler hinder i vägen. Där är målet att få i gång trafiken till mitten av september.

Anna körde över en man som klev ut i gatan – lyssna till berättelsen

Åkeri. En kall novembermorgon kliver en man avsiktligt ut framför Annas lastbil, när hon passerar ett övergångsställe. Mannen blir överkörd av bilens tunga hjul. På söndag kan du höra Annas skakande berättelse i en radiodokumentär i P3. Eller som poddradio redan nu.

Efter Nextjets konkursbesked: ”Vi är bestörta”

Flyg. Nextjets konkurs påverkar ett 50-tal Transportmedlemmar, som jobbar på flygplatserna i norra Sverige. – Vi är bestörta. Nextjet stod för 100 procent av den reguljära trafiken hos oss. Både orten och passagerarna drabbas väldigt hårt, säger Carl-Bertil Essebro, facklig förtroendeman på Lycksele flygplats.

Dyr nota för Värmlandsåkeri som betalade fel lön

Åkeri. Harlings åkeri i Värmland ska betala drygt 365 000 kronor i lön, semesterersättning och skadestånd till en chaufför, efter en dom i Arbetsdomstolen. Företaget dök inte upp till förhandlingen i april och nu har domen vunnit laga kraft.

Avtal klart för flygteknikerna – med ny deltidspension

Flyget. Landets flygtekniker har fått ett nytt löneavtal, ett år efter de stora yrkesgrupperna i Transport. Uppgörelsen är treårig och gäller retroaktivt från den 1 november 2017. Totalt höjs lönerna med sex procent. En del av löneutrymmet, 0,5 procent, avsätts till en deltidspension.

Transport väljer Swedbank

Ekonomi. Transport bestämde sig slutgiltigt för att lämna Nordea i dag, tisdag. Fackförbundet vänder sig i stället till Swedbank för sitt penningflöde.

Utredningen om strejkrätten skjuts upp i tre veckor

Den omdiskuterade utredningen om konflikträtten skjuts upp i tre veckor. Den kommer att lämnas över till regeringen och offentliggöras den 20 juni, inte senast den 31 maj som var ursprungsplanen. – Orsaken är regeringens fullspäckade agenda, säger utredningens sekreterare Sigrid Solvin.

Forskare kollar vakternas kroppskameror

Bevakning. Väktare och ordningsvakter använder ibland kroppskameror. Transport har centralt avtal om kamerorna med ett bevakningsföretag. Två forskare ska granska effekterna av filmningen.

Plogbil i snöväder

Plogningen granskas inför nästa vinter

Chaufförer. Snöröjningen ska bli bättre, om regeringen får bestämma. I dag fick Trafikverket i uppdrag att utvärdera den gångna vinterns snöröjning. Dessutom ska myndigheten presentera en handlingsplan med förbättringar.

På väg mot en hållbar miljö

Politik. Hur ska svenska transporter bli grönare? Och ändå med schysta villkor för dem som kör? Några svar kommer Transports Ulf Jarnefjord – och ytterligare runt 800 delegater på klimatriksdagen – att leverera denna helg.

David Petersson tävlar i yrkes-SM

Bästa flygmekanikern lagar plåtskada

Flyg. Sveriges bästa unga flygmekaniker har jobb sedan ett år tillbaka. David Petersson finns på Jämtlandsflyg och är en av fyra anställda som servar och reparerar helikoptrarna.

Färre smitningar på macken lugnar inte branschen

Bensinmack. Förra året smet 37 000 bilister från notan på landets omkring 1 100 privatägda bensinstationer. Det är en minskning jämfört med tidigare år. Men svinnet äter ändå upp en betydande del av mackarnas vinst.

Vinnaren Herman Borring

Han tog guldet för yrkesförare

Chaufförer. Bästa yrkesföraren? I år är det Herman Borring från Skänninge i Östergötland. Åtminstone bland de riktigt unga förarna – eftersom de flesta tävlande i SM för yrkesarbetare fortfarande går i gymnasiet.