Fel kalla taxiaktioner ”strejk”

Hundratals förare i Taxi Kurir och Taxi 020 har de senaste veckorna protesterat mot arbetsvillkoren. Bolagen hotar nu både förare och åkare med sparken för att de "strejkar vilt". – Det är inte fråga om strejker, säger Anette Olofsson jurist på LO-TCO Rättsskydd.

I mars körde uppretade taxichaufförer i konvoj genom Stockholm. Missnöjet riktar sig främst mot betalningen för färdtjänstkörningar. Från den 1 februari gäller ett nytt avtal mellan Taxi Kurir/Taxi 020 och landstinget – en uppgörelse som sänkt förarnas löner med uppåt 3 000 kronor i månaden.

Direkt efter protestaktionerna gick de två taxiföretagen ut med information till alla åkare och förare. Där sägs ordagrant:

Taxi 020 har inga synpunkter på om anställda förare väljer att framföra sina synpunkter i ordnad form, i en ”laglig strejk”. Strejkrätten gäller alla arbetstagare som är anslutna till ett fackförbund. Men strejken ska då föregås av förhandlingar med arbetsgivaren och annonseras i förtid. I annat fall brukar man kalla det för en vild strejk. En transportör/åkare har dock ingen laglig rätt att strejka.

Alla anslutna åkerier/förare har alltid en skyldighet att utföra de köruppdrag som man tilldelas. Förare/åkare som vägrar utföra tilldelade köruppdrag riskerar att avtalet sägs upp och få sin 020-legitimation spärrad.

Informationen innehåller en rad fel och tveksamheter, konstaterar ombudsmän och arbetsrättsjurister som Transportarbetaren talat med:

  • Taxi 020 har inga anställda förare över huvud taget. Förarna är anställda hos hundratals underentreprenörer, åkare. Många åkare har själva deltagit i protesterna.
  • Strejker föregås inte alltid av förhandlingar, som Taxi 020 och Kurir antyder. De flesta av förarna i bolagen omfattas inte av kollektivavtal – eftersom bolagen vägrar teckna centralt avtal med Transport. Då finns heller ingen fredsplikt för de anställda.
  • Är protesaktionerna strejker i arbetsrättslig mening? Nej, säger arbetsrättsjurist Anette Olofsson. Strejk är en konfliktåtgärd som riktas mot arbetsgivare. Men Taxi 020 och Kurir är ju inte arbetsgivare. Snarast är det fråga om missnöjesyttringar som förare och åkare vidtagit.
  • Påståendet om vild strejk måste också ses mot bakgrund av att chaufförer som kör för de två bolagen inte har schemalagd arbetstid med lön för arbetade timmar. Förarna disponerar bilen, ofta 12–13 timmar i sträck, och har bara ersättning – en viss del av inkörda pengar – när det finns kund i bilen. Förarna har rätt att ta rast genom att logga ur systemet.
  • Anställda chaufförer är för visso skyldiga att utföra det jobb som arbetsgivaren anvisar. Men om arbetsgivaren – alltså åkaren – godkänner att föraren loggar ut från växeln och deltar i en demonstration på sin lediga tid, kan detta svårligen klassas som ”strejk”.

Å andra sidan visar tidigare erfarenheter att taxibolagen har stora möjligheter att sparka ut misshagliga förare. Det sker genom att bolagen tar ifrån personen de interna legitimationer som taxiväxlarna själva utfärdar.

Därmed förbjuds chauffören att logga in och åkaren har inte längre något jobb som den anställda kan utföra.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tommy Wreeth och Peter Lövkvist.

Ikeas transporter fråga för världskongress

Facket. Transport har länge drivit frågan att Ikea och andra stora globala transportköpare ska ta större ansvar vid upphandlingar. Att de alltid ska kräva att kollektivavtal finns på företagen som de anlitar vid transporter.

Omröstning avgör om Hamnarbetarförbundet varslar

Hamn. På onsdag nästa vecka inleder Transports konkurrentfack, Hamnarbetarförbundet, en omröstning. Medlemmarna förväntas då svara ja eller nej på om förbundsledningen ska få mandat att varsla om nya stridsåtgärder, riktade mot Sveriges Hamnar.

Är arbetsmiljön hotad i hamnarna? – nej säger Transport

Hamn. Transport har tre heltidsanställda regionala skyddsombud (RSO) och mer än 130 lokala skyddsombud som jobbar med arbetsmiljön bara i hamnarna. – Vi täcker alla hamnar i landet. Vår bild är att olyckor och tillbud inte har ökat det senaste året, säger Roger Jönsson, RSO på Transports stuveriavdelning 2.

Efter ny dom – facket befarar fler dödsfall på vägarna

Bärgning. Det är orimligt att alltid kräva skyddsfordon, TMA-bilar, vid bärgning och annat servicearbete på utsatta vägar. I stället ska företagen göra riskbedömningar. Beskedet från kammarrätten är ett bakslag för Transport och bärgningsföretag som anser att vägarbetarna har ett extremt farligt jobb.

Sänkt lön och oviss väntan när hamnen hyr in personal

Hamn. I Göteborgs hamn sparkade det omdiskuterade stuveribolaget APM Terminals ut 73 fast anställda och alla "extringar" och ersatte dem med inhyrd personal från Adecco. Inhyrda vittnar om osäker väntan vid telefonen. Och lägre inkomster.

Tidningsbuntar och lådor med post

Tidningsbud varslas – facket positivt

Tidningsbud. Tidningsdistributören i södra Skåne varslar om uppsägning. 25 fast anställda och ytterligare 30 visstidare kan bli av med jobbet. Och facket tycker att det egentligen är bra.

Uteslutning av SD-aktiva – lagbrott eller inte?

Facket. Transports uteslutning av aktiva sverigedemokrater kan strida mot lagen, anser Johan Nergelius, professor i rättsvetenskap. Fel, en förening har rätt att genom sina stadgar avgöra vem som har rätt att vara med, svarar Transports förbundssekreterare Lars Mikaelsson.

Hallå där!

Jens Holm (V)

… som är ny ordförande i riksdagens trafikutskott.

Inget beslut från Arbetsmiljöverket om anmälda åkerier

Åkeri. Två åkerier från gamla Östeuropa anmäldes till Arbetsmiljöverket i mars. Transport hävdar att de har lastbilar och utländska chaufförer fast placerade i Sverige och därför bryter mot EU:s regler när förarna inte får svensk lön. Myndigheten har inte bestämt om eller hur den ska gå vidare.

I Grums har LO-facken öppnat en lokal facklig expedition utanför bygget av en ny stor kartongfabrik. På onsdagen var det öppet hus, med grillning. Fast Yilmaz, chaufför från Bulgarien, föredrog vita böner på burk framför hamburgare, när Transports tolk Nermin Pudic frågade.

Grillkväll i Grums – LO-fack samarbetar vid megabygge

Tvärfackligt. I lilla Grums norr om Vänern bygger skogskoncernen Billerud Korsnäs en ny jättelik kartongfabrik. Upp mot 400 företag deltar och arbetarna kommer från Europas alla hörn. För att hjälpa dem har Transport och ett halvdussin andra LO-förbund öppnat ett gemensamt fackkontor i en byggfutt.

Förundersökning mot Bring Trucking nedlagd

Åkeri. Polisen har lagt ner förundersökningen mot det slovakiska åkeri som Transport har anmält. Det finns inga resurser för att spana på lastbilar. I Danmark ställs samma åkeri inför rätta – för att det betalar svältlön till chaufförerna.

Färdtjänstförare bär kund i trapporna

Färdtjänst. Chaufförerna har flera gånger i veckan burit en rullstolsburen kund upp och ner för trappan i ett sjukhem. Hissen är trasig sedan flera månader. Transports skyddsombud ser stora risker med uppdraget och har anmält det till Arbetsmiljöverket.