Fel kalla taxiaktioner ”strejk”

Hundratals förare i Taxi Kurir och Taxi 020 har de senaste veckorna protesterat mot arbetsvillkoren. Bolagen hotar nu både förare och åkare med sparken för att de "strejkar vilt". – Det är inte fråga om strejker, säger Anette Olofsson jurist på LO-TCO Rättsskydd.

I mars körde uppretade taxichaufförer i konvoj genom Stockholm. Missnöjet riktar sig främst mot betalningen för färdtjänstkörningar. Från den 1 februari gäller ett nytt avtal mellan Taxi Kurir/Taxi 020 och landstinget – en uppgörelse som sänkt förarnas löner med uppåt 3 000 kronor i månaden.

Direkt efter protestaktionerna gick de två taxiföretagen ut med information till alla åkare och förare. Där sägs ordagrant:

Taxi 020 har inga synpunkter på om anställda förare väljer att framföra sina synpunkter i ordnad form, i en ”laglig strejk”. Strejkrätten gäller alla arbetstagare som är anslutna till ett fackförbund. Men strejken ska då föregås av förhandlingar med arbetsgivaren och annonseras i förtid. I annat fall brukar man kalla det för en vild strejk. En transportör/åkare har dock ingen laglig rätt att strejka.

Alla anslutna åkerier/förare har alltid en skyldighet att utföra de köruppdrag som man tilldelas. Förare/åkare som vägrar utföra tilldelade köruppdrag riskerar att avtalet sägs upp och få sin 020-legitimation spärrad.

Informationen innehåller en rad fel och tveksamheter, konstaterar ombudsmän och arbetsrättsjurister som Transportarbetaren talat med:

  • Taxi 020 har inga anställda förare över huvud taget. Förarna är anställda hos hundratals underentreprenörer, åkare. Många åkare har själva deltagit i protesterna.
  • Strejker föregås inte alltid av förhandlingar, som Taxi 020 och Kurir antyder. De flesta av förarna i bolagen omfattas inte av kollektivavtal – eftersom bolagen vägrar teckna centralt avtal med Transport. Då finns heller ingen fredsplikt för de anställda.
  • Är protesaktionerna strejker i arbetsrättslig mening? Nej, säger arbetsrättsjurist Anette Olofsson. Strejk är en konfliktåtgärd som riktas mot arbetsgivare. Men Taxi 020 och Kurir är ju inte arbetsgivare. Snarast är det fråga om missnöjesyttringar som förare och åkare vidtagit.
  • Påståendet om vild strejk måste också ses mot bakgrund av att chaufförer som kör för de två bolagen inte har schemalagd arbetstid med lön för arbetade timmar. Förarna disponerar bilen, ofta 12–13 timmar i sträck, och har bara ersättning – en viss del av inkörda pengar – när det finns kund i bilen. Förarna har rätt att ta rast genom att logga ur systemet.
  • Anställda chaufförer är för visso skyldiga att utföra det jobb som arbetsgivaren anvisar. Men om arbetsgivaren – alltså åkaren – godkänner att föraren loggar ut från växeln och deltar i en demonstration på sin lediga tid, kan detta svårligen klassas som ”strejk”.

Å andra sidan visar tidigare erfarenheter att taxibolagen har stora möjligheter att sparka ut misshagliga förare. Det sker genom att bolagen tar ifrån personen de interna legitimationer som taxiväxlarna själva utfärdar.

Därmed förbjuds chauffören att logga in och åkaren har inte längre något jobb som den anställda kan utföra.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facken i EU kraftsamlar mot urholkade kör- och vilotidsregler

Åkeri. Den 4 juni väntas EU:s transportutskott rösta igenom regeländringar som gör att buss- och lastbilsförare kan tvingas jobba tre veckor i sträck, med bara två dagar ledigt. I hela Europa kraftsamlar facket för att få stopp på förslaget. I Sverige har Transport, Kommunal och Seko gemensamt skrivit ett öppet brev.

God avkastning – räddningen för bräckligt pensionssystem

Pensioner. Om avkastningen i de statliga AP-fonderna blir låg i framtiden, runt 1,0 procent per år, kan fonderna vara tömda om 40-45 år. Det skriver Pensionsmyndigheten i en färsk rapport, som också slår fast vad de flesta vet vid det här laget. Att dagen unga måste jobba länge för att få ihop en dräglig pension.

Om affären är för bra för att vara sann …

Svartföretag. Det finns en rad punkter att gå igenom för att avslöja om ett företag är oseriöst och fifflar med skatter, avgifter och avtal. I dag kom en sammanställning av riskfaktorer som den som ska göra affärer med ett företag bör kolla. Och kanske också den som är på väg att börja jobba på en arbetsplats.

Nextjetflygplan

Nödupphandling ska rädda delar av flyget till norra Sverige

Flyg. Nextjets konkursförvaltare kommer inte att fortsätta med flygtrafiken. I stället startar regeringen nya upphandlingar. På några orter, som Lycksele, kan det gå snabbt att hitta ersättare, genom "nödupphandling". För Arvidsjaur och Gällivare lägger EU-regler hinder i vägen. Där är målet att få i gång trafiken till mitten av september.

Anna körde över en man som klev ut i gatan – lyssna till berättelsen

Åkeri. En kall novembermorgon kliver en man avsiktligt ut framför Annas lastbil, när hon passerar ett övergångsställe. Mannen blir överkörd av bilens tunga hjul. På söndag kan du höra Annas skakande berättelse i en radiodokumentär i P3. Eller som poddradio redan nu.

Efter Nextjets konkursbesked: ”Vi är bestörta”

Flyg. Nextjets konkurs påverkar ett 50-tal Transportmedlemmar, som jobbar på flygplatserna i norra Sverige. – Vi är bestörta. Nextjet stod för 100 procent av den reguljära trafiken hos oss. Både orten och passagerarna drabbas väldigt hårt, säger Carl-Bertil Essebro, facklig förtroendeman på Lycksele flygplats.

Dyr nota för Värmlandsåkeri som betalade fel lön

Åkeri. Harlings åkeri i Värmland ska betala drygt 365 000 kronor i lön, semesterersättning och skadestånd till en chaufför, efter en dom i Arbetsdomstolen. Företaget dök inte upp till förhandlingen i april och nu har domen vunnit laga kraft.

Avtal klart för flygteknikerna – med ny deltidspension

Flyget. Landets flygtekniker har fått ett nytt löneavtal, ett år efter de stora yrkesgrupperna i Transport. Uppgörelsen är treårig och gäller retroaktivt från den 1 november 2017. Totalt höjs lönerna med sex procent. En del av löneutrymmet, 0,5 procent, avsätts till en deltidspension.

Transport väljer Swedbank

Ekonomi. Transport bestämde sig slutgiltigt för att lämna Nordea i dag, tisdag. Fackförbundet vänder sig i stället till Swedbank för sitt penningflöde.

Utredningen om strejkrätten skjuts upp i tre veckor

Den omdiskuterade utredningen om konflikträtten skjuts upp i tre veckor. Den kommer att lämnas över till regeringen och offentliggöras den 20 juni, inte senast den 31 maj som var ursprungsplanen. – Orsaken är regeringens fullspäckade agenda, säger utredningens sekreterare Sigrid Solvin.

Forskare kollar vakternas kroppskameror

Bevakning. Väktare och ordningsvakter använder ibland kroppskameror. Transport har centralt avtal om kamerorna med ett bevakningsföretag. Två forskare ska granska effekterna av filmningen.

Plogbil i snöväder

Plogningen granskas inför nästa vinter

Chaufförer. Snöröjningen ska bli bättre, om regeringen får bestämma. I dag fick Trafikverket i uppdrag att utvärdera den gångna vinterns snöröjning. Dessutom ska myndigheten presentera en handlingsplan med förbättringar.

På väg mot en hållbar miljö

Politik. Hur ska svenska transporter bli grönare? Och ändå med schysta villkor för dem som kör? Några svar kommer Transports Ulf Jarnefjord – och ytterligare runt 800 delegater på klimatriksdagen – att leverera denna helg.

David Petersson tävlar i yrkes-SM

Bästa flygmekanikern lagar plåtskada

Flyg. Sveriges bästa unga flygmekaniker har jobb sedan ett år tillbaka. David Petersson finns på Jämtlandsflyg och är en av fyra anställda som servar och reparerar helikoptrarna.