Experten hoppas på färre sjukskrivna

Hur ska de nya reglerna omsättas i praktiken? Någon revolution ska vi inte hoppas på, säger Torsten Heinberg. Han är sakkunnig på Arbetsmiljöverket och har varit med och tagit fram den nya föreskriften.

Kommer Arbetsmiljöverkets inspektionsmetod att ändras nu?

– Nej, men inspektören kan ställa andra krav eftersom det nu finns stöd för det.

Kommer det att bli fler inspektioner då?

– Nej det tror jag inte, vi är ju fortfarande underbemannade.

Så det är upp till arbetsplatserna att tillämpa den nya föreskriften?

– Vår förhoppning är att man ska förstå att det lönar sig med ett bra arbetsmiljöarbete, där man tar hänsyn till faktorer som är viktiga för till exempel balansen mellan krav och resurser. Men visst, vi ska nog inte gå och tro att det blir någon revolution där ute. Har vi om ett år inte fått färre sjukskrivna så kan vi inte vara nöjda.

I föreskriften står det vad som ska göras men inte hur?

– Vi kan aldrig skriva precis hur man ska göra – om det inte handlar om något väldigt konkret. Grunden är det systematiska arbetsmiljöarbetet och den nya föreskriften preciserar viktiga förhållanden att ta hänsyn till i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Ni föreslår en skriftlig policy. Den kan ju vara fint skriven, men om man inte använder den …

– Det måste finnas en vilja, annars spelar det ingen roll vad det står i policyn. Men utan policy har man ingenting alls att hänvisa till. Från ledningens sida måste det vara väldigt tydligt hur man ser på till exempel kränkande särbehandling.

Och om man inte ser att det är kränkningar utan i stället kallar det personkonflikter?

– Om det är en ohälsosam arbetsmiljö har det ingen betydelse vad du kallar det. Fråga i stället: Är det här förenligt med god arbetsmiljö, ja eller nej?

 

Fotnot: De allmänna råden som bland annat fanns i den tidigare föreskriften om kränkande särbehandling har bantats rejält i den nya. I stället ger Arbetsmiljöverket ut en vägledning som komplement. Den finns som pdf på www.av.se från och med den 31 mars.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen fred i sikte i hamnkonflikten

Hamn. Nej, sa Hamnarbetarförbundet. Ja, sa arbetsgivarna i Sveriges Hamnar. De statliga medlarna har inte gått ut med besked om ifall de fortsätter att försöka ena de båda parterna i hamnkonflikten.

Stockholm vill ha ordningsvakter i Rinkeby

Bevakning. I februari ansökte Stockholms stad om att få sätta ut patrullerande ordningsvakter i Rinkeby och Husby. Två områden som klassas som särskilt utsatta av polisen.

Fria studier föreslås på företag i kris

Politik. Utbildning för arbetarna när företaget är i tillfällig kris? I dag kom utredaren Anders Ferbe med sitt förslag om studier under korttidsarbete.

Nytt medlarbud i hamnkonflikten

Hamn. På onsdag räknar de statliga medlarna med besked från Hamnarbetarförbundet och arbetsgivarna. Parterna har fått ett nytt medlingsförslag att ta ställning till. Deras första reaktioner pekar åt rakt motsatt håll.

Konkurs kan dröja i Ringduve taxi

Taxi. Turerna kring Ringduve taxi fortsätter. Bolagets konsult, Torbjörn Olsson, uppgav tidigare att han hoppat av som förhandlare. Nu har de över 100 anställda, som står utan lön, fått ett nytt e-brev där han hävdar att en konkurs kan ligga månader bort.

Ny strejklag inom ett halvår

Strejkrätt. Inskränkningen av strejkrätten skyndas på. Det slutliga regeringsförslaget ska presenteras i maj och lagen kan börja gälla från och med den 1 augusti.

Nya EU-regler för busstrafiken på gång

Buss. Risk för dumpade villkor för bussförare, kommenterar Socialdemokraterna dagens beslut i EU-parlamentet. Det nya bussdirektivet ska vandra genom fler instanser innan ändrade regler kan införas i unionen.

Säkerhetsbrister bakom hamnarbetares död

Hamn. Hamnarbetaren som dog av syrebrist saknade rätt utbildning och hade aldrig lossat kol förut. Information från fartyget om riskerna hade inte förts vidare till hamnarbetarna. Oxelösunds hamn har dock rättat till säkerhetsbristerna, skriver haverikommissionen i sin rapport.

Stort behov av bevakningspersonal

Bevakning. Säkerhetsföretagens medlemsföretag vill anställa 5 300 personer de kommande tre åren, visar en undersökning.

Eliten drar ifrån i löneligan

Löner. Är du lastbilschaufför? I så fall tjänar de 200 personer som tillhör den svenska makteliten 22 gånger mer än du gör. LO har gjort sin årliga genomgång av klyftan mellan dem som tjänar mest och de vanliga löntagarna.

Så räknas arbetstiden för blixtar i hamnen

Hamn. Hur räknas visstidsjobb i hamnen när personal ska sägas upp? Arbetsdomstolen har i dag, onsdag, avgjort två fall när Logent sa upp anställda i Göteborgs hamn. En av hamnarbetarna får skadestånd för brott mot turordningsreglerna. I det andra fallet hade arbetsgivaren räknat rätt.

Skånetrafiken försvarar sen brytning med Ringduve taxi

Taxi. Skånetrafiken är klar med direktupphandlingen, efter att Ringduve taxi sparkats ut. Samtidigt jobbar Transport intensivt med att sammanställa lönekravet för chaufförerna som blivit blåsta. – Vi företräder bara medlemmar i facket. För de 22 förarna är fordran uppe i 400 000 kronor, netto, säger Lone Olsson, ombudsman på Malmöavdelningen.

Ny hamnstrejk utlöst i Halmstad

Hamn. Klockan sex på onsdagsmorgonen gick Hamnarbetarförbundets medlemmar i Halmstad ut i en ny punktstrejk. Arbetsgivarna svarar med lockout resten av dagen. – Vi vill ju ha ett eget avtal, men det känns inte som om arbetsgivarna är beredda att vika sig, sa hamnarbetaren Robert Jönsson.

Man i permobil vid taxikön på Centralstationen i Stockholm.

Nio av tio nöjda med färdtjänsten

Taxi. Hur funkar färdtjänst och sjukresor? Resenärerna ger både beställningen, framkörningen och själva resan ett ganska bra betyg. I genomsnitt är nio av tio i stort sett nöjda med sin senaste resa.