”En överdriven farhåga”

För några veckor sedan kom domen i Arbetsdomstolen som ger kundföretag rätt att alkotesta besökande chaufförer. Transport är starkt kritiskt mot detta och konsekvenserna för landets yrkesförare. Men oron delas inte av arbetsgivarsidan och Transportgruppens vd Peter Jeppsson.

Transports ordförande, Lars Lindgren, skrev i samband med domen en debattartikel i Svenska Dagbladet. Han ställer sig frågan om det här är en utveckling mot hårdare kontroller, där transportköparna får rätt att, till exempel, begära utdrag ur belastningsregistret.

I dag, onsdag, har Peter Jeppsson, vd för Transportgruppen och Biltrafikens arbetsgivareförbund, BA, svarat Lars Lindgren i en replik i Svenska Dagbladet.

Peter Jeppson ser inga skäl att oroa sig för att det här skulle vara första steget mot ytterligare kontroller.

– Det är en väldigt överdriven farhåga, en långt utdragen hypotetisk slutsats som jag inte alls ser att det finns något fog för. Det här handlar om trafiksäkerheten och jag tror att vi är överens med Transport om att det är viktigt att de som framför tunga fordon inte är påverkade av alkohol och droger, säger Peter Jeppsson.

Men om det här är koncentrerat mot just alkohol, och inte kommer att leda till ytterligare säkerhetskontroller – vad är det som gör just alkohol så viktigt att testa?

– Man kan ju inte låta bli att göra alkotester för att det finns andra problem också. Det skulle bli en konstig slutsats tycker jag.

Peter Jeppsson menar att arbetsgivarna inte genomför alkotester för att trakassera förarna, utan för att förbättra säkerheten på vägarna.

I sin debattartikel påpekar han också att arbetsgivarna redan har rätt att utföra den här typen av tester.

För Transport är det dock en principiellt viktig fråga vem som utför kontrollen. Den svenska arbetsrätten bygger på att det finns ett partsförhållande mellan arbetsgivare och arbetstagare. Facket kan kalla arbetsgivaren till förhandling, men aldrig ett kundföretag.

Transports ledning menar därför att frågan, om alkotester som utförs av tredje man, är så avgörande att den måste lösas i de kommande omförhandlingarna av nya riksomfattande kollektivavtal.

I det omtvistade fallet är det inte arbetsgivaren som genomför testerna, utan arbetsgivarens kund, Ferruform. Gör det någon skillnad?

– Det ändrar inte vikten av att de som framför tunga fordon inte är alkohol- och drogpåverkade. Här är det kunden till DHL som har en rutin för att försäkra sig om det, säger Peter Jeppsson.

I det här enskilda fallet fanns redan alkolås i bilarna, räcker inte det?

– Det kan man ju tycka, men nu har det här företaget sina rutiner. Det är deras egna, oavsett vilka rutiner olika leverantörer har. Eftersom vissa åkerier kan ha alkolås, och andra inte, skulle det kunna bli komplicerat om man skulle göra skillnad.

Som Peter Jeppsson också påpekar i sitt svar är det inte fritt fram att göra alkotester. Enligt bestämmelserna ska det alltid göras en avvägning och testerna måste ske på ett tillförlitligt sätt som inte är kränkande.

Vem har rätt att avgöra vad som är kränkande?

– I sista hand är det ju Arbetsdomstolen. Här har de gjort en bedömning, både i vilken utsträckning det är kränkande, i vilken utsträckning testerna görs på ett tillförlitligt sätt och vilket som ska väga tyngst – intresset för den personliga integriteten eller att försäkra sig om att de som framför tunga fordon inte är påverkade. Man för ett ingående resonemang, där man väger omständigheterna mot varandra och kommer fram till vad som ska väga tyngst, säger Peter Jeppsson.

Han är förvånad över Transports reaktioner på domen och sakfrågan.

– Jag tycker det är förvånansvärt att Transport, förbundet för dem som arbetar i transportsektorn, ställer till så mycket rabalder i en sån här fråga. Jag tycker det är ganska självklart att man ska använda de medel som står till buds för att se till att de som framför tunga fordon i trafiken gör det på ett, för sig själv och för omgivningen, säkert sätt.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga

LO säger upp förhandlingsavtal

Försäkringar. LO säger upp avtalet som styr förhandlingarna om försäkringar. Svenskt Näringsliv tycker att läget är oklart.

SD-uteslutning prövas i rätten

Facket. När lastbilschauffören valde att sitta i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna blev han utesluten ur Transport. Då stämde han facket. Nu prövas fallet av Stockholms tingsrätt.

Nej till ökad befogenhet för skyddsombud

Politik. Det blev som väntat nej från riksdagen. Regeringens förslag att regionala skyddsombud ska få besöka arbetsplatser med kollektivavtal även om facket inte har medlemmar föll i dag.

Corona.

Drygt 300 flygplatskontrollanter varslas på Arlanda

Flyg. Bevakningsbolaget Avarn varslar över 300 flygplatskontrollanter på Arlanda om uppsägning. Orsaken stavas corona. – Folk är jätteledsna så klart, säger ordföranden på Transports Uppsalaavdelning, Ludwig Eriksson.

Corona

Ingen avgiftshöjning i a-kassan

A-kassa. Transports a-kassa höjer inte avgiften. Flera andra kassor behöver ta ut en högre avgift än tidigare för att klara både anstormningen av arbetslösa och de högre ersättningar som betalas ut under coronatiden.

Las-utredningen

”En krigsförklaring mot hela arbetarrörelsen”

Arbetsrätt. Förslaget om moderniserad arbetsrätt får underkänt. Transports ordförande Tommy Wreeth talar om en hotande katastrof för svensk arbetsmarknad. Ett enigt LO sänker också förslaget.

Lättare att sparka

Arbetsrätt. Utredningen om en ”modernare” arbetsrätt presenterades i dag.

Trebent gul pall

Läs in dig om las

Arbetsrätt. Chefen för fackens juristbyrå Dan Holke jämför dagens las med en trebent pall.

Corona

Inget förbud mot färdtjänsten i Dalarna

Färdtjänst. Nästan tre månader fick Transports regionala skyddsombud vänta på besked från Arbetsmiljöverket. Sen kom besluten – som innebär att färdtjänstförarna måste fortsätta köra coronasmittade utan tillräckligt skydd. Anser Joakim Hejenstedt som är på gång att överklaga.

Corona.
Arlanda, lastare

300–400 lastare på Arlanda och Landvetter varslas

Flyg. Mellan 300 och 400 lastare på marktjänstbolaget SAS Ground handling vid Arlanda och Landvetter i Göteborg varslas om uppsägning. Från och med den 1 juni. Det står klart efter långa förhandlingar mellan Transport och företaget.

Hallå där!

Lena och Jan-Ove Wikström

… som har kört sina sista rundor – efter sammanlagt 35 år som tidningsbud i Blekinge.

Cabonline begär tillstånd för 600 egna taxibilar

Taxi. Mitt under corona-krisen har taxijätten Cabonline Group ansökt om och fått tillstånd att sätta 600 egna taxifordon i trafik. Åtgärden skapar oro bland de hundratals anlitade åkare som hittills stått för alla bilar och chaufförer.

Miljöarbetarna på Suez i Malmö pressas av tvåskift och sent kvällsjobb.

Miljöarbetare tvingas jobba tvåskift

Miljöarbetare. I Malmö inför företaget Suez tvåskift för miljöarbetare som kör in hushållssopor. Trots att den kommunala upphandlingen i princip förbjuder det. Även Transport säger nej till tvåskift, men kördes över vid förhandlingsbordet.

Arbetsskador och sjukdomar ökar

Arbetsmiljö. Nära 35 000 personer råkade förra året ut för en olycka på jobbet som tvingade dem att vara borta från arbetet. Över 10 000 blev sjuka av jobbet. Lastbilschaufförer och truckförare tillhör de hårdast drabbade yrkena.