”En överdriven farhåga”

För några veckor sedan kom domen i Arbetsdomstolen som ger kundföretag rätt att alkotesta besökande chaufförer. Transport är starkt kritiskt mot detta och konsekvenserna för landets yrkesförare. Men oron delas inte av arbetsgivarsidan och Transportgruppens vd Peter Jeppsson.

Transports ordförande, Lars Lindgren, skrev i samband med domen en debattartikel i Svenska Dagbladet. Han ställer sig frågan om det här är en utveckling mot hårdare kontroller, där transportköparna får rätt att, till exempel, begära utdrag ur belastningsregistret.

I dag, onsdag, har Peter Jeppsson, vd för Transportgruppen och Biltrafikens arbetsgivareförbund, BA, svarat Lars Lindgren i en replik i Svenska Dagbladet.

Peter Jeppson ser inga skäl att oroa sig för att det här skulle vara första steget mot ytterligare kontroller.

– Det är en väldigt överdriven farhåga, en långt utdragen hypotetisk slutsats som jag inte alls ser att det finns något fog för. Det här handlar om trafiksäkerheten och jag tror att vi är överens med Transport om att det är viktigt att de som framför tunga fordon inte är påverkade av alkohol och droger, säger Peter Jeppsson.

Men om det här är koncentrerat mot just alkohol, och inte kommer att leda till ytterligare säkerhetskontroller – vad är det som gör just alkohol så viktigt att testa?

– Man kan ju inte låta bli att göra alkotester för att det finns andra problem också. Det skulle bli en konstig slutsats tycker jag.

Peter Jeppsson menar att arbetsgivarna inte genomför alkotester för att trakassera förarna, utan för att förbättra säkerheten på vägarna.

I sin debattartikel påpekar han också att arbetsgivarna redan har rätt att utföra den här typen av tester.

För Transport är det dock en principiellt viktig fråga vem som utför kontrollen. Den svenska arbetsrätten bygger på att det finns ett partsförhållande mellan arbetsgivare och arbetstagare. Facket kan kalla arbetsgivaren till förhandling, men aldrig ett kundföretag.

Transports ledning menar därför att frågan, om alkotester som utförs av tredje man, är så avgörande att den måste lösas i de kommande omförhandlingarna av nya riksomfattande kollektivavtal.

I det omtvistade fallet är det inte arbetsgivaren som genomför testerna, utan arbetsgivarens kund, Ferruform. Gör det någon skillnad?

– Det ändrar inte vikten av att de som framför tunga fordon inte är alkohol- och drogpåverkade. Här är det kunden till DHL som har en rutin för att försäkra sig om det, säger Peter Jeppsson.

I det här enskilda fallet fanns redan alkolås i bilarna, räcker inte det?

– Det kan man ju tycka, men nu har det här företaget sina rutiner. Det är deras egna, oavsett vilka rutiner olika leverantörer har. Eftersom vissa åkerier kan ha alkolås, och andra inte, skulle det kunna bli komplicerat om man skulle göra skillnad.

Som Peter Jeppsson också påpekar i sitt svar är det inte fritt fram att göra alkotester. Enligt bestämmelserna ska det alltid göras en avvägning och testerna måste ske på ett tillförlitligt sätt som inte är kränkande.

Vem har rätt att avgöra vad som är kränkande?

– I sista hand är det ju Arbetsdomstolen. Här har de gjort en bedömning, både i vilken utsträckning det är kränkande, i vilken utsträckning testerna görs på ett tillförlitligt sätt och vilket som ska väga tyngst – intresset för den personliga integriteten eller att försäkra sig om att de som framför tunga fordon inte är påverkade. Man för ett ingående resonemang, där man väger omständigheterna mot varandra och kommer fram till vad som ska väga tyngst, säger Peter Jeppsson.

Han är förvånad över Transports reaktioner på domen och sakfrågan.

– Jag tycker det är förvånansvärt att Transport, förbundet för dem som arbetar i transportsektorn, ställer till så mycket rabalder i en sån här fråga. Jag tycker det är ganska självklart att man ska använda de medel som står till buds för att se till att de som framför tunga fordon i trafiken gör det på ett, för sig själv och för omgivningen, säkert sätt.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga

LO säger upp förhandlingsavtal

Försäkringar. LO säger upp avtalet som styr förhandlingarna om försäkringar. Svenskt Näringsliv tycker att läget är oklart.

Tidningsbud hyllade på sin dag

Tidningsbudens dag. Ett sent men stort grattis, alla tidningsbud! I lördags firades er egen högtidsdag. Runt om i landet uppvaktades nattens hjältar – ofta med kexchoklad.

Allt färre uppsagda transportare

Arbetsmarknad. Chaufförsbristen ser ut att slå igenom även hos Trygghetsfonden. Medan andra branscher rapporterar fler och fler uppsagda som behöver stöd – är antalet transportarbetare i år hälften så stort som under samma period förra året.

Skyddsstopp upphävt efter Rinkebyskjutning

Bevakning. Transport satte in ett skyddsstopp efter att väktare besköts under en rond i Rinkeby. Stoppet har hävts. Efter en riskbedömning kommer arbetet att komma i gång från och med fredag, men i mindre utsträckning.

Nokas och Avarn blir – Avarn

Bevakning. Efter mer än ett år börjar Nokas köp av Avarn att genomföras. Namnet på den nya bjässen i bevakningsbranschen blir Avarn. Fackklubbens styrelse i Stockholm kommer under en övergångsperiod att bestå av alla förtroendevalda från de båda bolagen.

Skyddsombud i avdelning 5

Skyddsombuden samlade ombord

Fackligt arbete. Stärkta i uppdraget av varandra. Över 60 skyddsombud från Transports Stockholmsavdelning tog på tisdagen sjövägen till fortbildning.

Arbetsdomstolens entré

Tvist om fridagar avgörs i AD

Bussförare. Får en arbetsgivare förlägga fridagar för en busschaufför som är på jobb utomlands? Kommunal har stämt Bergkvarabuss för avtalsbrott och nu prövar Arbetsdomstolen frågan. Utfallet kan komma att påverka busschaufförer i Transport.

Fackets man blir hamnarbetsgivare

Hamn. Miljöföretaget Liselotte Lööf har startat ett hamnbolag tillsammans med Josef Völgyi, som ända fram till nu haft en ledande post i Transports konkurrentfack, Hamnarbetarförbundet. Företaget, Svea hamn, ska lossa flis i Stockholms hamn.

Väktare skjuten i benet

Bevakning. En väktare sköts på måndagskvällen när han och en kollega gick sin rond i Rinkeby. Mannen sköts i benet.

”Dubbeldäckarna borde förbjudas”

Åkeri. Många chaufförer har kommenterat Transportarbetarens artiklar om Ica-trailrar med dubbla lastplan. En förare ringer och berättar hans upphissade last fallit ner två gånger på kort tid, efter att vajrar brustit.

Unga transportare kraftsamlar inför avtalsrörelsen

Ung i facket. Osäkra anställningar och nya lönesystem. Dagens unga kliver rätt in i den nya plattformsekonomin. För att prata ihop sig träffas de nu på Transports ungdomsforum i Bommersvik, där avtalsrörelsen också är ett givet ämne.

Tidningsbudet Roger Sjöberg

Tidningsbuden tillbaka i Örnsköldsvik

Tidningsbud. 2018 blev Örnsköldsvik den första större staden i Sverige utan lokaltidningsbud. Men från den 1 oktober levereras papperstidningen återigen till morgonkaffet. Fem nya bud har anställts för att göra jobbet.

Även Bringchaufförer vittnar om farliga Ica-körningar

Åkeri. Det är inte bara på Tommy Nordberghs åkeri som chaufförer utsätts för livsfara vid lossning av Ica-gods. På Bring Frigo i Helsingborg rullar gamla trailrar med dubbelplan där förare berättar att låssystemet ofta krånglar.