Chaufför fick sparken – när han blivit hotad

Efter över 13 år på åkeriet får chauffören sparken. Åkeriets storkund vill inte längre att han ska köra ut deras paket. Bakgrunden är att chauffören själv blev påhoppad, hånad för sin brytning och hotad när han skulle leverera ett paket.

Hemma i soffan i Stockholmsförorten Vällingby berättar leveranschauffören M sin historia.

– Jag skulle leverera till en kund och ringde i förväg, som alltid. Kunden var arg och slängde på luren … och när jag kom fram skriker han och hotar med att söka upp mig på kvällen. Han ville ta sitt paket men vägrade att skriva på att han fått det.

– Jag förstod ingenting, men blev livrädd och stängde in mig i hytten. Jag ringde kontoret och sa att jag var rädd, där sa de att jag skulle ringa polisen och åka därifrån. Min bilnyckel hade försvunnit när jag kastade mig in i hytten, men så kom min arbetsledare och jag kunde gå ut och hitta den under däcket.

Strax därpå fick M besked från vd:n på Trångsunds åkeri, där han var anställd, att storkunden DHL hade stängt av honom.

– Från början sa Daniel som är vd på åkeriet att de ville ha mig kvar. Att han skulle lösa det hela på något sätt, berättar M.

Han var senare på ett möte med både DHL och Trångsunds åkeri. Han berättade sin historia, men DHL vägrade att ta tillbaka avstängningen utan att motivera varför. Åkeriet sade sedan upp honom på grund av arbetsbrist.

Hur tänker arbetsgivaren som gav M sparken?

– Jag har inget att säga om saken, säger Daniel Broberg, vd på Trångsunds åkeri till Transportarbetaren. Vi har skiljts åt som vänner och gått vidare. Åkeriet har nu fullt fokus på produktionen.

Inte heller storkunden DHL vill kommentera fallet M – eller resonera mer övergripande om företagets möjlighet att få personer som inte alls är anställda att bli av med sina jobb. Bolagets säkerhetsansvariga, som var med i diskussionerna om avstängningen, bollar över frågan till kommunikationsavdelningen. Där svarar Jessica Ölvestad:

– Vår policy är att inte kommentera något som sker mellan oss och våra kunder. Jag har ingenting att säga om det enskilda fallet och vill inte svara på andra frågor.

I en tid med entreprenörer, underentreprenörer och bemanningsföretag växer antalet anställda som anlitas av någon annan än sin arbetsgivare. Och som därmed kan förlora jobbet utan att få klart besked om varför. Där orsaken är att arbetsgivarens kund inte längre vill ha med den anställda att göra.

Transportarbetaren har i höst berättat om knäskadade chauffören Leif Lindqvist som fick sparken från ett åkeri för att åkeriets stora kund stängde av honom från arbetsplatsen. En månad senare hade vi en artikel om chauffören Thomas Gunnarsson som blev av med jobbet på samma sätt.

Ingen av dem har kunnat förhandla om uppsägningen med det företag som har haft synpunkterna på deras agerande. Facket har inte kunnat hjälpa dem att behålla jobbet eftersom deras arbetsgivare faktiskt inte har haft arbetsuppgifter år dem sedan kunden sagt nej tack.

Och situationen för M är densamma.

– Jag försökte få DHL:s chefer att ta tillbaka avstängningen av honom, berättar Kurt Lundberg, Transports ombudsman på avdelningen i Stockholm. Men de ändrade sig inte – och vi har ingen möjlighet att förhandla med dem.

Kurt Lundberg ser M:s uppsägning som ett exempel på ett växande problem.

– Jag blir frustrerad. M var uppenbarligen inte ett dugg skyldig till den situation som hade uppstått, ändå blir han av med jobbet efter 13 år.

Dan Holke, chef på fackens juristbyrå LO-TCO Rättsskydd, har tidigare konstaterat att situationen är juridiskt knepig.

– Jag som tror på Sverige, säger M. Jag är assyrier från Irak och jag ser Sverige som ett fritt och rättvist land. Men det här är inte rättvist, ingen har velat lyssna på mig. Och nu sitter jag hemma – det är en stor chock för mig som har familj och hus och alltid har jobbat heltid.

 

Fotnot: M vill inte ha sitt namn i tidningen.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Strid om en fana i Sundsvalls hamn

Hamn. En fana har rört upp känslorna mellan Hamnarbetarförbundet (HF) och Transport i Sundsvalls hamn. Stöld, hävdar Hamnarbetarförbundet. Den har Transports logga som HF:arna täckt över med sin egen, invänder transportarna.

Danmark får behålla vassare cabotageregler

EU. Danmark har tagit strid för vassare cabotageregler mot EU-kommissionen och vunnit kampen. Efter en tvåårig strid ger EU-domstolen den danska regeringen rätt att komplettera reglerna med egna preciseringar. I ministerförhandlingarna om nya transportregler kan domen få stor betydelse.

Svenskar på UNI:s kongress

”Ingen ensam arbetare kan vända tidvattnet”

Bevakning. Amerikanska Christy Hoffman valdes i dag till ny generalsekreterare i servicefackens världsfederation. En delegation från Transport lyssnade på hennes invigningstal på kongressen i brittiska Liverpool.

Arbetsgivare får större rehab-ansvar för sjuka

Sjukförsäkring. Arbetsgivarnas ansvar för att sjuka anställda får rehabilitering stärks den 1 juli. Företagen blir skyldiga att ta fram en plan för hur personal, som varit sjukskriven i 30 dagar, ska komma tillbaka till jobbet igen.

Reza Shahabi busschaufför från Iran

”Vi vill starta fria icke-statliga fackförbund i Iran!”

Internationellt. Reza Shahabi har nyligen släppts ur fängelset efter tortyr och isolering. Davood Razavi har en dom på fem år hängande över sig. Båda var bussförare i Iran. Deras brott? Fackligt engagemang. I kväll berättar de på ett öppet möte.

350 tidningsbud sägs upp och erbjuds ny anställning

Tidningsbud. NWT Gruppen, som bland annat äger Nya Wermlands-Tidningen, säger upp avtalet med Tidningstjänst och startar eget distributionsbolag. Samtliga 350 tidningsbud erbjuds anställning i det nya bolaget.

Ny EU-kontroll av lastbilars utsläpp införs

EU. Ett system för att övervaka och rapportera om utsläpp från personbilar finns redan. EU-parlamentet har nu fattat beslut om att införa ett liknande system för att kontrollera nya lastbilar och bussar. Syftet är att främja miljön.

Taxiföraren Mehdi Ben Sennah

”Det märks att rånen blivit färre”

Taxi. En positiv nyhet inom taxibranschen: Antalet rån mot chaufförerna har stadigt gått ner de senaste tio åren. Den statistiken förvånar inte Mehdi Ben Sennah, taxiförare i Stockholm sedan över tio år.

sedlar och ett kontokort

Förslag: Bankerna ska ta ansvar för kontanter

Värdetransporter. De största bankerna ska se till att svenska folket kan ta ut pengar och företag ska ha möjlighet att lämna in en dagskassa, föreslår en utredning. – Vi tycker att deras slutsatser är mitt i prick, säger Stefan H Johansson, försäljningschef på Loomis Sverige.

Bättre villkor när Stockholm upphandlar färdtjänst

Taxi. Taxibolagen i Stockholms län sitter just nu och räknar på vad de vill ha betalt för att köra färdtjänst från den 1 april nästa år. Nya krav i upphandlingen slår fast att chaufförerna ska ha lön enligt kollektivavtal och 40-timmars arbetsveckor.

Bil med taxiskylt

Taxiförare drabbas av olyckor och våld i hela Norden

Taxi. Långa arbetspass, olyckor och våld – allt detta drabbar taxichaufförer i Norden. En enkät visar att skillnaderna inte är så stora mellan länderna. Nära hälften av förarna har varit med om en olycka.

Strejkrätten
Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Stridsåtgärder. Fack och arbetsgivare förekommer regeringen och föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Stridsåtgärder. Det handlar om paragrafen som styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Politik. Förslaget på ny lagstiftning innebär ett tillägg i medbestämmandelagens paragraf 41. Paragrafen styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Politik. Fack och arbetsgivare föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Regeringen köper omedelbart förslaget. Grunden är oförändrade rättigheter att ta till konfliktåtgärder för den part som vill ha kollektivavtal. Men strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.