Nabil Abdul Hussin får en sojakorv av Björn Ramstedt från Transports Örebroavdelning.
Close
Nabil Abdul Hussin får en sojakorv av Björn Ramstedt från Transports Örebroavdelning.
Close

Avtal, korvar och schysta villkor

Det lackar mot maj och för facket betyder det dags för uppsökeri. Laddade med korvar och informationsmaterial ger sig förtroendevalda ut på företagen för att under en vecka träffa både anställda och arbetsgivare. I år är siktet extra inställt på att samla ihop namnunderskrifter för schysta transporter.

Måndag förmiddag. På åkeriföretaget Örebro Express är tältet på plats, bordet är uppdukat med facklig information och på gasolgrillen ligger korvar och fräser. Både gris och soja. Alla ska kunna äta.

Det är första dagen på vårens uppsökerivecka och Örebroavdelningen är laddad. Nya avtal är på plats så transportarna räknar med många frågor om vad de innebär. Semesterfrågor brukar också vara vanliga. När får man veta när man ska vara ledig? Eller försäkringar. Vad gäller egentligen?

Det kommer att bli tuffa dagar med både dag-, kvälls- och nattjobb. Målet är att hinna besöka så många transportarbetsplatser som möjligt. En utmaning, säger ombudsmannen Annika Hedström.

– Åkeriverksamheten är ju i ständig förändring så det gäller att hänga med var de befinner sig. Det är inte svårt att åka ut på mackar och terminaler, men åkerierna stationerar om. Ser man inte upp kan man åka till fel ställe. Det har hänt.

Det gäller också att välja sina arbetsplatser med omsorg. Däckfirmorna så här i slutet av april, när alla ska byta till sommardäck, går till exempel bort. Ingen hinner. Andra gånger blir det mer åka och färre möten. Som förra året, då körde Annika Hedström 24 mil för att träffa tio, femton medlemmar. Det är också ett sätt att jobba aktivt med uppsökeri.

– Får det lov att vara en korv? Kanske vill du skriva på uppropet för rättvisa transporter också?

Transports Anders Fahlander behöver inte truga. Namnunderskrifterna trillar in. I år har fackets lokalavdelningar fått ett specifikt uppdrag av förbundet: att fokusera på kampanjen Fair transport Europe. Kampanjen har till september på sig att få in sammanlagt en miljon namnunderskrifter från fler EU-länder. Än ser det trögt ut. Nu gäller det att kavla upp ärmarna.

Marina Filipsson på Örebro Express sväljer ner en korv med festis och skriver sedan på uppropet.

– Det känns bra, säger hon. Det är konstigt bara att det inte har kommit in fler underskrifter!

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.