Akterseglad vd tar till visstidare

Krönika. Arbetsmarknaden blir allt mer Kalle Anka-lik. Chefer och företagsledare gör saker för att de kan. Inte för att det är någon mening med det. Och över alltihopa lyser en svart sol i form av dollarsedelns allseende öga. Pengamakten är vår nya gud och dess överstepräster är vd:arna.

De sparkar eller ”omplacerar” folk på löpande band. Särskilt folk som vågar säga ifrån och komma med förslag på förbättringar, ofta fackligt aktiva.

När detta händer blir förvirringen stor på arbetsplatsen. En del av de anställda lovar att gå ur facket i rena förskräckelsen och för att vara chefen till lags. Uppenbarligen ovetande om att facket är skillnaden mellan en hyfsad standard, och det uteliggarliv arbetare från andra länder tvingas leva för löner på några tusenlappar.

Men inte heller Vd:arna har det lätt. De tror säkert att deras naturliga begåvning räcker till ett snabbt avancemang och en chefspost på banken SEB. Verkligheten kan bli att de hamnar på ett hamnkontor och får basa över några tiotal anställda.

Åren går och den tillfälliga platsen på karriärstegen blir alltmer permanent. I stället för att resa jorden runt och underteckna miljardkontrakt kanske de får sitta med försäkringsärenden och svara på brev som detta.

”The coffe from your Warehouse was gemixed with ratschidt! What shall we do whith it? Shall we send back the coffe or the ratschidt? Or shall we send back the hold schidten work?”

Generellt sett gäller det för en akterseglad vd att visa dådkraft. Frun kräver det, umgänget på villagatan kräver det och någon form av avtryck måste han ändå göra i företagets historia. Då kommer han på den föga originella idén att sparka folk för att sedan ta in dem som vikarier, visstidsanställda eller bemanningspersonal.

Detta är visserligen inte till någon som helst ekonomiskt fördel. Bemanningsbolaget har ju samma, om inte högre, lönekostnader. Visstidarna kommer och går och försvinner kanske när de just lärt sig jobbet.

Men vd:n vinner en sak; det blir tyst på arbetsplatsen. De fast anställda tenderar att gå till styrelse och fack när något går åt pipan. Detta slipper vd:n med visstidare och vikarier då det bara är att knäppa med fingrarna för att bli av med dem.

Mod är alltså inget utmärkande drag hos många vd:ar. Utan att förstå varför blir de därför sittande med sina ”ratschidt”ärenden, trots sina hårda nypor.

Liksom det iranska prästerskapet ofta gör sig till åtlöje i allmänhetens ögon med sin rigida hållning till alltifrån kvinnors klädsel till yttrandefrihet, går vårt pengadyrkande ”prästerskap” över det patetiskas gräns i jakten på vinstmaximering.

Allt går att göra pengar på: skola, sjukdomar, konsumtion och arbete. Ingen kommer undan det allseende ögat. Börsernas klockor ringer vid varje ”all time high” notering och företagsledarna mässar lönsamhetens lov på bolagsstämmorna. Allt medan vi andra springer runt och försöker anpassa oss på timvik eller alltmer osäkra fasta anställningar.

Den enda konstruktiva fråga som finns är den som aldrig får ställas: Hur mår vi, egentligen?

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nu räcker det!

Debatt. Tvister mellan kvinnliga kollegor ska lösas med oljebrottning, manliga kollegor diskuterar storleken på sina kvinnliga kollegors bröst, fulla manliga kollegor tar sina kvinnliga kollegor på brösten, skämt om att slå sin partner och att kvinnor hör hemma under frukostbordet där de ska suga av mannen.

Det här är inte bara kvinnornas strid

Ordförandeord. Inom facket är det nästan tjänstefel att säga att man är nöjd med ett avtal. Men när det gäller det taxiavtal vi nu har skrivit under är jag faktiskt både stolt och nöjd.

David Ericssons senaste krönikor

Hur svårt kan det va?

Krönika. När jag började min chaufförsbana – för ett bra tag sen – körde jag en lastbil med tipp och kran som hette Volvo Raske. Så rask var den dock inte med sina knappt hundra hästkrafter. Styrservot satt i armmusklerna.

David Ericsson

Landsvägens Nobelpris

Krönika. Vägen till Klockrike och Kärlek i Europa är boktitlar som är så vackra att bara de gör att man vill läsa böckerna.

Lösa förbindelser

Krönika. Trots att jag är bemanningsanställd trivs jag rätt bra med mitt jobb. Visserligen kan den arbetsgivare jag varit inlejd hos i närmare sex år ge mig sparken på dagen. Men bemanningsjobbet är lite spännande, lite gambling – man vet aldrig var man hamnar.

En sopig sommar

Krönika. Vad har strulet inom Transportstyrelsen, sopstrejken i Stockholm och hamnkonflikten i Göteborg gemensamt? Vad är det som förenar dessa olika former av kaos i ett enda ord? Outsourcing!

Många män har en resa att göra

Ledare. #Metoo-uppropet har skakat om Sverige och det är nog få som är oberörda av alla vittnesmål. Jag gissar att många män rannsakar sig själva i det tysta. Vad har jag gjort som gått över gränsen?

Debatt – facket och politiken
Knutna nävar

Därför är det viktigt med fackligt-politiskt engagemang

Val 2018. ”Transports uppdrag är att värna om allas lika värde, i samhället, på arbetsplatsen, och i alla lägen försvara de rättigheter vi i dag har i arbetslivet.” Med det argumentet låter sig Robert Savela nomineras till riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Norrbotten.

Partiledardebatt i riksdagen.

Riksdagslistan måste avspegla vår samverkan

Val 2018. … men inte en enda facklig kandidat finns med på S-förslaget till riksdagslista från Norrbotten. LO-distriktet manar till förändring: Allt annat är otänkbart för ett arbetarparti.

Oanständigheten breder ut sig

Ordförandeord. Plattformsekonomi, eller gig-ekonomi som det också kallas, är något som växer lavinartat i Sverige och för oss inom transportsektorn sker detta med all icke önskvärd tydlighet.

På spaning efter framtiden

Ledare. Nästan varje dag ramlar det in mejl i min e-postkorg som handlar om försök med förarlösa fordon, nya kraftfullare batterier till elbilar, åkeriföretag som ställer om till fossilfritt eller forskare som provar nya tekniska lösningar för att ladda bilar med elektricitet under färd.

Tack du som är skyddsombud

Debatt. I dag är det inte vilken dag som helst. I dag är det superhjältarnas egen dag, även kallad ”skyddsombudets dag”. Tillsammans med våra företag samverkar vi och ser till att arbetsmiljön på våra arbetsplatser blir bättre.

När är det läge att säga ifrån?

Ordförandeord. Rubriken på denna krönika är en fråga som man väl ofta ställer sig, både som privatperson, fackförbundsordförande och organisation.

Asylpolitiken måste ändras

Ledare. I Sverige pågår just nu ett utdraget drama i tusentals akter. Det handlar om asylsökanden som lever i oviss väntan på beslut från Migrationsverket. Får de stanna? Eller blir det avslag och utvisning?