Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Patrik Högberg avgår som vd i Loomis Sverige

Patrik Högberg avgår som vd i värdebolaget Loomis Sverige. Han fortsätter som regionchef för värdekoncernen i norra och östra Europa. På den fackliga sidan tolkas förändringen som att Högberg petas från vd-stolen. Men det förnekar han.

– Mot bakgrund av tvisten om bemanningen av våra värdetransporter förstår jag om facket gör den kopplingen, säger Patrik Högberg.

– Men det är en ren tidsfråga. Jag har kombinerat två krävande uppdrag. Men nu har Loomis Sveriges vice vd, Patrick Svensson, hunnit växa in i verksamheten och jag lämnar över vd-stolen till honom.

En facklig förtroendeman är skeptisk:

– Att bara vara regionchef kan knappast ses som en befordran. På den fackliga sidan funderar vi förstås över vilken inverkan vårt öppna brev har haft på den här förändringen.

I veckan skrev Transports fackklubbar ett öppet brev till Patrik Högberg och begärde att han skulle kalla värdeväktarna till ett öppet möte. De anställda ville ha svar på varför bolaget väljer att överklaga Arbetsmiljöverkets beslut om att alla värdetransporter ska ske med dubbelbemannade bilar.

I går, torsdag, nåddes facket av uppgifter om förändringarna i ledningen – förändringar som ska gälla från den 1 april.

Transportarbetaren har sökt Loomis Sveriges styrelseordförande Anders Haker. Han vill inte kommentera vd-bytet, utan hänvisar till Patrik Högberg.

Och Högberg förnekar bestämt att rollförändringen har något att göra med den fackliga tvisten om arbetsmiljön för värdeväktarna:

– Det är två helt olika processer, avslutar han.


 • Publicering

  Senast reviderad: 2017-03-17
  av Jan Lindkvist

Kommentera
 • (Antal tecken kvar:500)
 •   policy för artikelkommentarer *

Kommentarer (9)

  Stäng

  Vill du anmäla denna kommentar till en moderator?


  • UklQIE9QT0M=
  • RIP OPOC 2017-03-20

  Man bör nog byta ut mer än VD skulle jag tro. Ni i Göteborg har nog kanske samma problem som oss i Stockholm med en lokal ledning som motarbetar hela tiden. Vi har fått äran att ha Göteborgs platschef hos oss förr! Hon var jobbig som fan. Ja om det nu är hon fortfarande?

  Stäng

  Vill du anmäla denna kommentar till en moderator?


  • U3RlZmFu
  • Stefan 2017-03-20

  Tyvärr så har han förstört så mycket redan så det blir tufft att bygga upp detta igen. I Gbg är Securitas andan fortfarande stark men vi brottas varje dag mot en ledning som inte vet något om vårt jobb. Vi har krismöten om ledningen och förtroendet för företaget hela tiden.Dags att förnya Loomis Gbg .

  Stäng

  Vill du anmäla denna kommentar till en moderator?


  • UklQIE9QT0M=
  • RIP OPOC 2017-03-18

  Så går det när man underskattar oss! Man får kicken eller flyttas ner. Tyvärr kommer det bara en ny som kommer köra samma stil.

Till startsidan för Svenska Transportarbetareförbundet

Annonser