Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Månadens ljudbok

De dödas samtalljudboksomslag

”Det var skratten som fick mig att titta upp, och flickorna som fick mig att fortsätta titta.”

Så börjar Evie Boyds berättelse om den sommar i Kalifornien 1969 som förändrade allt.

I början av sommaren är hon fjorton år, uttråkad och otålig. Snart måste väl allting börja? Pappan har lämnat hennes mor för en yngre kvinna och en tyst förtvivlan präglar hemmet.

Det är i parken som Evie får syn på flickorna, en grupp med långa trassliga hår och smutsiga klänningar. De rotar i soporna efter mat och har något vilt över sig, men verkar samtidigt fria. När Evie några dagar senare möter en av dem, Suzanne, får hon följa med till en ranch där den karismatiske Russell lever med sin "storfamilj", unga kvinnor som verkar göra vad som helst för honom. Evie dras in i Russells trollkrets. Först när hon är för långt in för att kunna backa förstår hon att det som håller på att hända är någonting fruktansvärt, något som kommer att sluta med död.

27-åriga Emma Clines debutroman bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att begå i slutet av 60-talet. "Flickorna" skildrar unga kvinnors utsatthet, men också deras motståndskraft.

 

Vi lottar ut tre ex av ”Flickorna” (mp3 på cd, uppläsare är My Holmsten). Skicka in ett mejl med namn och adress till info@transportarbetaren.se senast den 7 februari. Skriv ”Flickorna” i ämnesraden.


  • Publicering

    Senast reviderad: 2017-01-10

VI VANN

…”En droppe midnatt” av Jason Timbuktu Diakité:

Ann-Sofie Jönsson, Ambjörby
David Werner, Göteborg
Jarnila Rannisto, Göteborg 

Grattis!