Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Vilken tycker du är kongressens viktigaste fråga?

Viktor Hage, flygplatskontrollant, Uppsala, avd. 41

– Allt som rör ungdomsfrågorna. Jag var med och anordnade Ungdomsforum i år, så allt som har lite ungdomsperspektiv är extra viktigt för mig.

 

Anna Ryding, lokalombudsman, Kungsåra, avd. 19

– Det finns flera som är jätteviktiga. Men stadgefrågorna är ju ändå det vi jobbar efter, så att vi kommer rätt i stadgarna är viktigt. Att vi till exempel återgår till tre ledamöter i VU, är en betydelsefull sak för mig personligen.

 

Malin Sjödin, student och taxichaufför, Umeå, avd. 28

– Rent spontant blir det en lokal motion som vi har i avdelningarna 26 och 28. Enligt stadgarna har vi för få repskapsledamöter för vår storlek. Så vi vill få ett tillägg till stadgarna som möjliggör undantag i vissa fall.

 

Jörgen Danielsson, ombudsman, Helsingborg, avd. 14

– För min del är det bemanningsfrågan. Bemanningsföretagen sätter ju arbetsmarknaden ur spel, så jag tycker kongressen ska bifalla de motioner som går ut på att bemanningsbranschen ska regleras.

 

Saied Tagavi, taxichaufför, Stockholm, avd. 5

– Mångfalden. Vi har en stor grupp människor i Sverige som är potentiella medlemmar, men som av olika anledningar känner sig tveksamma. Så jag tycker att precis som med kvinnofrågan, så ska mångfalden bli en prioriterad fråga för förbundet.


Visa fler artiklar
  • Publicering

    Senast reviderad: 2012-08-25
    av Tommy Harnesk

Till startsidan för Svenska Transportarbetareförbundet

Annonser